Naytonohjaimet.fi Logo

RX 7900 XTX

RX 7900 XTX näytönohjain on AMD:n lippulaivamalli, joka kilpailee suorituskyvyssä Nvidia:n kanssa, se tarjoaa erinomaisen VR-kokemuksen ja uskomattoman suoristuskyvyn 4k-resoluutiolla.

Parhaat RX 7900 XTX näytönohjaimet

AMD Radeon -
Powercolor

Arvosana 5.0 / 5.0

1229,90 €

Muisti: 24GB GDDR6
Stream ydintä: 6144
Muistiväylä: 384-bit  
Nopeus: 20 Gbps

OC mode: 2565 MHz (Boost Clock)
Default mode: 2395 MHz (Core Clock)

Suositeltu virtalähde: 900 Watt

Pituus: 348 mm

AMD Radeon -
Asus

Arvosana 5.0 / 5.0

1138,46 €

Muisti: 24GB GDDR6
Stream ydintä: 6144
Muistiväylä: 384-bit  
Nopeus: 20 Gbps

OC mode: 2615 MHz (Boost Clock)
Default mode: 1900 MHz (Core Clock)

Suositeltu virtalähde: 850 Watt

Pituus: 353 mm

AMD Radeon -
ASRock

Arvosana 5.0 / 5.0

1049,90 €

Muisti: 24GB GDDR6
Stream ydintä: 6144
Muistiväylä: 384-bit  
Nopeus: 20 Gbps

OC mode: 2615 MHz (Boost Clock)
Default mode: 1500 MHz (Core Clock)

Suositeltu virtalähde: 1000 Watt

Pituus: 330 mm

AMD Radeon -
Sapphire

Arvosana 5.0 / 5.0

1264,85 €

Muisti: 24GB GDDR6
Stream ydintä: 6144
Muistiväylä: 384-bit  
Nopeus: 20 Gbps

OC mode: 2680 MHz (Boost Clock)
Default mode: 1900 MHz (Core Clock)

Suositeltu virtalähde: 800 Watt

Pituus: 320 mm

Näytönohjain info

RX 7700 XT perustiedot valmistajasta riippumatta

 • Muisti: 24GB GDDR6
 • Stream ydintä: 6144
 • Muistiväylä: 384-bit  
 • Nopeus: 20 Gbps

On hyvä huomioida että RX 7900 XTX lippulaivamalli grafiikkakortin ominaisuudet ja erot keskenään ovat kellotaajuudessa, jäähdytyksessä, rakenteessa ja ulkomuodossa, ohjelmistossa, takuussa, ohjaimen koossa sekä tuulettimien määrässä

Voit verrata kaikki RX 7000 -sarjan teksniset tiedot tästä

Isoin muuttuva tekninen tekijä tässä sarjassa on näytönohjaimen kellotaajuus eli nopeus, ja virtalähteen suosituksen koosta voi päätellä myös suoriskykyä sekä sen vaatimaa jäähdytysratkaisua.

Jokainen valmistaja tekee ratkaisunsa kuinka nopeaksi kellotaajuus viritetään. Paras kortti on siis nopein kellotaajuuden vaativa kortti.

Kun valitset RX 7000 -sarjan grafiikkakorttia, valitse kortti joka tarjoaa sinulle parhaaksi katsomasi ominaisuudet kellotaajuuden nopeuden lisäksi.

 

Kun tutkitaan AMD:n RX 7000 -sarjan näytönohjaimia, on oleellista huomata, että vaikka useimpien ominaisuudet näyttäytyvät samankaltaisina, kellotaajuudessa voi olla huomattavia eroavaisuuksia. Siksi on kriittistä verrata näitä eri malleja löytääksesi sen, joka vastaa parhaiten juuri sinun tarpeitasi ja toiveitasi.

Lisäksi on suositeltavaa ottaa huomioon myös muut grafiikkakortin tekniset speksit, kuten:

 • Muistin määrä
 • Stream-prosessorien lukumäärä
 • Muistin kaistanleveys
 • Sekä itse kellotaajuus

RX 7000 sarjan näytönohjainten vertailua voit tehdä täältä tekemämme taulukon avulla.

Nämä ominaisuudet määrittävät yhdessä näytönohjaimen suorituskyvyn eri tehtävissä, kuten pelaamisessa tai laskennallisissa sovelluksissa. Yleisesti ottaen, korkeampi kellotaajuus ylikellotusmoodissa viittaa parempaan suorituskykyyn, mutta se vaatii myös tehokkaat jäähdytysratkaisut estämään ylikuumenemisen.

Kukin valmistaja määrittää omat kellotaajuutensa, mutta vertailemalla RX 7000 -sarjan eri malleja saat selkeän käsityksen siitä, miten ne eroavat toisistaan suorituskyvyn suhteen. Tämän tiedon avulla voit tehdä harkitun valinnan, joka palvelee parhaiten juuri sinun vaatimuksiasi.

Kaiken kaikkiaan valitessasi RX 7000 -sarjan näytönohjainta, etsi sellaista, joka tarjoaa tehokkaan yhdistelmän edellä mainittuja keskeisiä tekijöitä. Erinomainen jäähdytys ja asianmukainen virransyöttö ovat avaintekijöitä varmistaessasi, että saat näytönohjaimestasi maksimaalisen suorituskyvyn.

AMD:n keskeinen tehtävä on kehittää näytönohjainpiirit, jotka ovat Radeon RX 7900 XTX -malliston sydän. Nämä piirit muunnetaan lopullisiksi tuotteiksi yhteistyössä useiden kumppaneiden kanssa, kuten ASUS, Sapphire, Gigabyte, MSI, PowerColor, XFX, ja ASRock. Kukin näistä kumppaneista lanseeraa markkinoille omaleimaisia versioita RX 7900 XTX -näytönohjaimesta, ja erottuvat toisistaan seuraavin piirtein:

Jäähdytysratkaisut: Jäähdytyksessä hyödynnetään useita menetelmiä, kuten ilman- ja nesteenjäähdytystä. Eri valmistajien kehittämät jäähdytysjärjestelmät vaikuttavat olennaisesti näytönohjaimen tehokkuuteen, äänitasoon ja kestävyyteen.

Kellotaajuudet: Valmistajat säätävät RX 7900 XTX -mallien kellotaajuuksia, ja usein tarjolla on tehdasylikellotettuja malleja, jotka tarjoavat ylimääräistä tehoa. Tehokkaampi jäähdytys on tärkeää, mikäli halutaan saavuttaa korkeampia kellotaajuuksia.

Ulkoasu ja rakenteen laatu: Valmistajat satsaavat eri tavoin näytönohjaimen ulkonäköön ja laatuun, sisältäen muotoilun ja RGB-valaistuksen. Tämä voi olla ratkaiseva tekijä niille, jotka arvostavat tietokoneensa esteettistä ilmettä.

Ohjelmistot: Mukana toimitettavat ohjelmistot ja firmwaret mahdollistavat tehojen säädön ja seurannan. Eri valmistajien tarjoamissa ohjelmistoissa on eroavaisuuksia käyttöliittymässä ja toiminnoissa.

Takuu ja tukipalvelut: Takuuehdot ja asiakastuen laatu vaihtelevat merkittävästi eri valmistajien välillä, mikä on huomionarvoinen seikka ostopäätöstä tehtäessä.

Hinta: Hintaan vaikuttavat jäähdytysratkaisut, kellotaajuudet, tuotteen laatu, mukana toimitettavat ohjelmistot sekä takuu ja tukipalvelut. Valmistajan valinta vaikuttaa kokonaiskokemukseen, suorituskykyyn ja tyytyväisyyteen Radeon RX 7900 XTX -näytönohjaimen käyttäjänä.

Käyttäjien kannattaa tutkia eri valmistajien tarjoamia malleja ja niiden arvosteluja sekä suorituskykytestejä löytääkseen näytönohjaimen, joka parhaiten vastaa heidän tarpeitaan ja budjettiaan. Valmistajien välillä voi olla eroja muun muassa jäähdytyksen tehokkuudessa, kellotaajuuksissa, ulkonäössä ja lisäominaisuuksissa, kuten RGB-valaistuksessa tai mukautetussa ohjelmistossa, joten näitä seikkoja kannattaa punnita huolellisesti.

AMD Radeon RX 7900 XTX -näytönohjaimen lisätietojen perusteella voimme syventää ymmärrystämme sen ominaisuuksista ja siitä, miten ne hyödyttävät erilaisia käyttäjiä:

AMD RDNA 3 -laskentayksiköt

 • Mitä ne ovat: RDNA 3 -laskentayksiköt ovat näytönohjaimen perusprosessointiyksiköitä, jotka suorittavat graafisia laskutoimituksia. Ne tarjoavat merkittäviä parannuksia suorituskyvyssä ja tehokkuudessa verrattuna edellisen sukupolven laskentayksiköihin.
 • Hyödyt: Käyttäjät voivat nauttia korkeammasta suorituskyvystä peleissä ja sovelluksissa, mukaan lukien säteenseuranta ja AI-kiihdytys, jotka parantavat visuaalisia tehosteita realistisemmiksi.

Uudelleensuunniteltu Media Engine

 • Mitä se on: Media Engine on näytönohjaimen komponentti, joka on erikoistunut videoiden koodaukseen ja dekoodaukseen. Uudelleensuunniteltu versio tukee AV1-enkoodausta, mikä on tehokkaampi videopakkausstandardi.
 • Hyödyt: Striimaajat voivat tuottaa korkealaatuisia lähetyksiä pienemmällä bittivirralla, mikä parantaa striimauksen laatua ja vähentää Internet-yhteyden kuormitusta. Erityisesti OBS:n optimointi tarkoittaa, että käyttäjät voivat odottaa saumattomampaa integraatiota ja parempaa suorituskykyä suosittujen striimausalustojen kanssa.

AMD Smart -teknologiat & AMD Ohjelmisto

 • Mitä ne ovat: AMD Smart -teknologiat, kuten Smart Access Memory, parantavat suorituskykyä mahdollistamalla tiiviimmän yhteistyön näytönohjaimen ja prosessorin välillä. AMD:n ohjelmisto, kuten Adrenalin Edition, tarjoaa käyttäjille intuitiivisia työkaluja suorituskyvyn seurantaan, pelin optimointiin ja ohjaimen päivityksiin.
 • Hyödyt: Käyttäjät voivat hyödyntää parannettua suorituskykyä peleissä, nopeampaa videoiden enkoodausta ja yleisesti parempaa järjestelmän tehokkuutta. Nämä ominaisuudet tekevät RX 7900 XTX:stä erinomaisen valinnan niin pelaamiseen kuin luovaan työhön.

Tekniset Tiedot Yksityiskohtaisesti

 • Stream-prosessorit: 6144 stream-prosessoria ovat ydin RX 7900 XTX:n suorituskyvylle, mahdollistaen tehokkaan rinnakkaisen prosessoinnin peleissä ja sovelluksissa.
 • Kellotaajuus: Boost Clock jopa 2615 MHz OC moodissa tarjoaa lisätehoa vaativiin tilanteisiin, kuten uusimpien pelien pelaamiseen korkeimmilla asetuksilla.
 • Muisti: 24GB GDDR6-muisti ja 384-bitin muistiväylä tarjoavat runsaasti kaistanleveyttä ja tilaa, jotta pelit ja sovellukset toimivat sujuvasti, erityisesti korkearesoluutioisissa ympäristöissä.
 • Liitännät: Useat DisplayPort 2.1 ja HDMI 2.1 -liitännät takaavat laajan yhteensopivuuden näyttölaitteiden kanssa ja mahdollistavat korkean resoluution sekä virkistystaajuuden

AMD Radeon RX 7900 XTX soveltuu erityisesti seuraaville käyttäjäryhmille:

 1. Videopelaajat: Erityisesti niille, jotka haluavat nauttia peleistään parhaalla mahdollisella kuvanlaadulla ja suorituskyvyllä. RX 7900 XTX tarjoaa riittävästi tehoa suosittujen pelien pyörittämiseen korkealla resoluutiolla (kuten 4K) ja korkeilla kuvataajuuksilla, mikä tekee siitä ihanteellisen vaihtoehdon vaativille pelaajille.

 2. Sisällöntuottajat ja luovat ammattilaiset: Henkilöt, jotka työskentelevät videoeditoinnin, 3D-mallinnuksen, reaaliaikaisen grafiikan ja muun vaativan visuaalisen sisällön parissa, hyötyvät RX 7900 XTX:n tehosta. Se nopeuttaa renderöintiaikoja ja mahdollistaa monimutkaisten projektien sujuvan käsittelyn.

 3. VR-käyttäjät: RX 7900 XTX:n suorituskyky on riittävä virtuaalitodellisuussovellusten ja -pelien suorittamiseen korkealla kuvanlaadulla. Se tarjoaa sileän ja upottavan VR-kokemuksen ilman kompromisseja.

 4. Tekniikan harrastajat ja overclockers: Ne, jotka nauttivat järjestelmänsä räätälöinnistä ja optimoinnista saavuttaakseen parhaan mahdollisen suorituskyvyn, löytävät RX 7900 XTX:stä kiinnostavan kohteen. RDNA 3 -arkkitehtuuri tarjoaa uusia ominaisuuksia ja mahdollisuuksia suorituskyvyn säätämiseen.

 5. Tulevaisuuteen suuntautuvat käyttäjät: Käyttäjät, jotka haluavat varmistaa, että heidän järjestelmänsä pysyy suorituskykyisenä tulevina vuosina, voivat nähdä RX 7900 XTX:n hyvänä investointina. Sen edistykselliset ominaisuudet, kuten ray tracing ja FidelityFX Super Resolution, varmistavat, että se pysyy kilpailukykyisenä uusien pelien ja sovellusten kanssa.

 6. Pelaajat, jotka käyttävät useita näyttöjä tai suuriresoluutioisia näyttöjä: RX 7900 XTX tukee useita näyttöjä ja korkeita resoluutioita, mikä tekee siitä sopivan valinnan moninäyttöisiin asetelmiin tai pelaajille, jotka käyttävät ultralaajakuvanäyttöjä tai 4K-näyttöjä.

RX 7900 XTX on siis erinomainen valinta kenelle tahansa, joka arvostaa korkeaa suorituskykyä, haluaa nauttia uusimmista teknologioista ja etsii tulevaisuudenkestävää ratkaisua.

AMD Radeon RX 7900 XTX -mallin keskeiset ominaisuudet ja niiden hyödyntämismahdollisuudet kattavat laajan kirjon käyttökohteita, jotka vaihtelevat huippuluokan pelaamisesta ammattimaiseen sisällöntuotantoon. Tässä on tarkempi katsaus näihin ominaisuuksiin ja niiden hyötyihin:

RDNA 3 -arkkitehtuuri

 • Hyödyt: RDNA 3 tarjoaa merkittäviä parannuksia suorituskyvyssä wattia kohden verrattuna edelliseen sukupolveen. Tämä tarkoittaa parempaa pelikokemusta ja tehokkaampaa työskentelyä energiaa säästäen.
 • Käyttökohteet: Erinomainen vaihtoehto pelaajille, jotka haluavat nauttia uusimmista peleistä korkeimmilla grafiikka-asetuksilla, sekä ammattilaisille, jotka tarvitsevat tehoa raskaaseen graafiseen työskentelyyn.

Suuri GDDR6-muisti

 • Hyödyt: Suuren GDDR6-muistin ansiosta RX 7900 XTX pystyy käsittelemään vaativia pelejä ja sovelluksia, jotka vaativat paljon muistia korkealaatuisten tekstuurien ja monimutkaisten 3D-mallien lataamiseen.
 • Käyttökohteet: Ihanteellinen 4K-resoluutiolla pelaamiseen, virtuaalitodellisuussovelluksiin ja ammattimaiseen videonkäsittelyyn, jossa suuri muistimäärä auttaa sujuvoittamaan työprosesseja.

Ray Tracing ja FidelityFX Super Resolution

 • Hyödyt: Nämä teknologiat parantavat huomattavasti pelien ja sovellusten visuaalista laatua. Ray tracing tuo mukaan realistiset valo- ja varjotehosteet, kun taas FSR mahdollistaa korkeammat kuvataajuudet säilyttäen samalla terävän kuvanlaadun.
 • Käyttökohteet: Täydellinen realistisen valaistuksen ja heijastusten ystäville peleissä sekä niille, jotka haluavat parantaa suorituskykyä ilman merkittäviä kompromisseja kuvanlaadussa.

HDMI 2.1 ja DisplayPort 2.0 -tuki

 • Hyödyt: Nämä standardit mahdollistavat korkean resoluution ja virkistystaajuuden, mukaan lukien 8K-resoluution tuki ja jopa 4K-resoluutiossa 240Hz virkistystaajuuden, tarjoamalla uskomattoman sileän ja tarkan kuvan pelaamiseen ja videoihin.
 • Käyttökohteet: Ihanteellinen pelaajille ja elokuvien ystäville, jotka haluavat hyödyntää uusimpia näyttöteknologioita parhaan mahdollisen kuvanlaadun saavuttamiseksi.

Smart Access Memory (SAM)

 • Hyödyt: Parantaa suorituskykyä mahdollistamalla täyden pääsyn GPU:n muistiin, mikä voi lisätä pelien ja sovellusten nopeutta.
 • Käyttökohteet: Suorituskyvyn parantaminen peleissä ja sovelluksissa, erityisesti yhdistettynä AMD:n uusimpiin prosessoreihin.

Tehokas jäähdytys ja energiatehokkuus

 • Hyödyt: Innovatiiviset jäähdytysratkaisut ja RDNA 3 -arkkitehtuurin energiatehokkuus takaavat, että kortti pysyy viileänä ja hiljaisena myös raskaassa käytössä.

AMD RADEON RX 7000-mallien vertailu

Malli
STREAM-ytimet
Muisti -määrä
-Väylä
Nopeus
RX 7900 XTX
6144
24 GB GDDR6
384-bittiä
20 Gbps
RX 7900 XT
5376
20 GB GDDR6
320-bittiä
20 Gbps
RX 7800 XT
3840
16 GB GDDR6
256-bittiä
19,5 Gbps
RX 7700 XT
3456
12 GB GDDR6
192-bittiä
18 Gbps
RX 7600 XT
2048
16 GB GDDR6
128-bittiä
18 Gbps
RX 7600
2048
8 GB GDDR6
128-bittiä
18 Gbps