Naytonohjaimet.fi Logo

RTX 4070

Tällä sivulla listaamme parhaat Nvidia Geforce RTX 4070 näytönohjaimet markkinoilla. Olemme koonneet hyödyllisiä tietoja Nvidia RTX 4070 näytönohjain malleista ja vertailemme niitä keskenään. Tämän sivun opastuksen avulla löydät varmasti parhaan Geforce RTX 4070 näytönohjaimen sinun tarkoitukseen.

Geforce RTX 4070 näytönohjain

Nvidia Geforce

1 079,90 €

Paras RTX 4070 näytönohjain tittelin saa:
Nvidia Geforce RTX 4070 Ti Super OC 16GB – ASUS TUF GAMING.

Mukana mittauksessa on kortin laatu, suoritus ja hinta. Se on sarjassaan ylivoimaseti paras on, se tarjoaa taattua suorituskykyä ja järeän ja pitkälle kehitetyn jäähdytysratkaisun Asukselta huokeampaan hintaan kuin äärilleen viritetyt kilpailijat. Korkea kellotaajuus on alkuunsa tekijä, mikä vaatii kortilta jo paljon. 2670Mhz on määrältään huippuunsa viritettyä pelaajien aatelistoa.

Tässä TI Super mallissa on myös huomattavasti eniten CUDA coreja kaikista RTX 4070 malleista, huikeat 8448, verrattuna perus 5888 CUDA corejen määrään. Muistia on vieläpä 16GB, joka on 4GB enemmän kuin perus mallissa.

RTX 4070 TI SUPER OC käyttää kaiken lisäksi nopeampaa muistiväylää 256-bittisenä, missä muut mallit RTX 4070 sarjassa yltävät vain 192-bittiin.  Tämä on siis todella tehokas malli, joka yltää tehoiltaan lähelle RTX 4080 sarjalaisia. OC Tilassa 2670 MHz tarjoaa todella tehokkaan ohjaimen joka on viritetty huippuunsa, loistavalla jäähdytysratkaisulla.

Korkea kellotaajuus, nopeus ja tehokkuus, saavat jäähdytyksen järeästä TUF Gaming:n kolmesta tuulettimesta, jotka pitävät taatusti kortin viileänä ja varmana valinta raskaaseen taakkaan. Samat tuulettimet nähdään myös raskaimmissa RTX 4090 malleissa, jossa jäähdytys on avain asemassa suorituskyvyn jatkuvuuteen. Kortti vie hieman tilaa, joten varmista että se mahtuu juuri sinun kokoonpanoon. Perus ATX emolevyyn ja koteloihin sen pitäisi mennä hyvin. 

Hinnan puolesta kortti on 100-200e halvempi kuin marginaalisen eron tehoissa voittavat kalliimmat kortit.

Tämä on kortti on paras valinta, koska se tarjoaa varmaa ja parhainta suorituskykyä RTX 4070 malleista sekä hyvää hintalaatu-suhdetta. Asukselta takuu ja huolto ikävissäkin tilanteissa sujuu hyvin. Pysyy viileänä eikä aiheuta valtavaa meteliä.

Vertaa kaikki RTX mallit täältä:

Ominaisuudet

 • CUDA-ytimet: 8448 Kellotaajuus:
 • OC-tila: 2670 MHz Oletustila: 2340 MHz
 • Muisti: 16GB GDDR6X
 • Muistiväylä: 256-bittinen
 • Nopeus: 21 Gbps
 • Mitat: Pituus 305mm 
 • Suositeltu virtalähde: 750W 

RTX 4070 Ti

Tehokkain näytönohjain pelaamiseen on NVIDIA GeForce RTX 4070 ASUS ROG STRIX 16GB SUPER OC. Tässä on syvällisempi katsaus näihin ominaisuuksiin ja niiden merkitykseen käyttäjälle:

Nopein Kellotaajuus sarjassaan: OC-tilassa 2700 MHz ja oletustilassa 2340 MHz kellotaajuudet tarjoavat erinomaisen perustan raakateholle. 

Optimoitu Viilennys ja Rakennelaatu: ASUS ROG STRIX on pelaajille suunnattu huippuluokan näytönohjain, joka sisältää erinomaisen viilennysjärjestelmän ja laadukkaimmat komponentit. Ne kestävät rasitusta ja ovat suunniteltu suuremma virtamäärälle. Nämä ominaisuudet takaavat pitkän käyttöiän ja sujuvasti pyörivän kokemuksen pelatessa ja sisällöntuotannossa.

ASUS ROG Strix edustaa alan huippua Nvidian näytönohjaimissa. Sen tuulettimet käsittelevät suuren määrän kuumaa ilmaa kortin sisuksista, viilentäen komponentteja pitäen suorituksen nautinnollisena. Sisältää Aura sync valaistuksen.

Ominaisuuksien, laadun ja suorituskyvyn ansiosta Asus Rog Strix RTX 4070 16GB on tehokkain näytönohjain sarjassaan. Päälle saat vielä Aura Sync valaistuksen. Muut mallit eivät vain yllä samaan. Tämä vain parasta haluavalle.

Vertaa kaikki RTX mallien ominaisuudet täältä:

Ominaisuudet

 • CUDA-ytimiä: 8448
 • Nopein kellotaajuus sarjassaan: OC-tila: 2700 MHz Oletustila: 2340 MHz
 • Muisti: 16GB GDDR6X
 • Muistiväylä: 256-bittinen
 • Nopeus: 21 Gbps
 • Pituus 336mm
 • Suositeltu virtalähde: 750W 

Hyvä ja halpa RTX 4070 näytönohjain

Hyvä ja halpa näytönohjain malliksi valitsimme Asuksen Dual RTX 4070. Käymme läpi syymme valintaan tässä

Asuksen Dual näytönohjain mallissa on suhteellisen korkea kellotaajuus OC tilassa 2550 Mhz, jääden parhaista malleista marginaalisen vähän. Hinnan puolesta dual malli on ”halvimpia” malleja, mutta Asus on onnistunut tekemään tehokkaan kortin kevyeen malliin yhdisttetynä. Tämä malli kahdella tuulettimella on riittävän hyvä puskemaan kuumaa ilmaa pois kortista, mutta samalla tarjoten pienemmän kortin ratkaisun, joka mahtuu lähes kaikkiin PC ratkaisuihin emolevystä ja kotelosta riippumatta.

Malli käyttää GDDR6X muistia, joka on nopeampaa ja syö vähemmän virtaa kuin tavallinen GDDR6, parantaen tehokkuutta sekä jäähdytystarvetta. GDDR6X muistia ei esimerkiksi ole RTX 4060 malleissa, mikä on harppaus myös muilta ominaisuuksiltaan kuten nopeampi muistiväylä ollessa 192-bittinen, ja muistin nopeuden ollessa 21 Gbps.

Tuulettimet pyörivät tarpeeksi lujaa, ei liian äänekkäästi ja pitävät korttia raskaassa taakassa mukana. Täytyy ottaa huomioon että tällä hinnalla laadukkaamat osat on kuitenkin jätetty huippu malleihin, joten lämpöä on kuitenkin huomattavasti enemmän entä huippuun viritetyissä pelaajien malleissa kun Asuksen ROG Strix mallissa. Ottakaa huomioon PC kokoonpanossa, että suljetussa tilassa lämmöt kertaantuvat ja halvempien mallien kohdalla on muutenkin hyvä olla jäähdytys kotelon sisällä kunnossa.

Asus on iso brändi ja näytönohjain tekijä, kokemuksella, se on tehnyt näytönohjaimia pitkään, tarjoten hyvän pohjan ja arkkitehdyn suunnittelussa, käyttäen hyviä komponentteja kokoonpanossa. Tuki ja takuu asiat hoidetaan moitteetta, mikä kertoo että tuotanto on kunnossa.

 • 1080p-resoluutio: Tässä resoluutiossa voit odottaa saavuttavasi erittäin korkeita ruudunpäivitysnopeuksia lähes kaikissa nykyisissä peleissä korkeimmilla grafiikka-asetuksilla.
 • 1440p-resoluutio: Tämä on ihanteellinen resoluutio RTX 4070:lle, joka tarjoaa erinomaisen tasapainon suorituskyvyn ja kuvanlaadun välillä. Suurimman osan peleistä voi pelata korkeilla tai jopa ultra-asetuksilla hyvin sujuvasti.
 • 4K-resoluutio: Vaikka RTX 4070 pystyy ajamaan joitakin pelejä 4K-resoluutiossa, joudut mahdollisesti tinkimään joidenkin graafisten asetusten laadusta saavuttaaksesi sujuvan pelikokemuksen. Tällöin suositellaan keskitason asetuksia tai käyttämään DLSS-teknologiaa (Deep Learning Super Sampling), joka parantaa suorituskykyä käyttämällä tekoälypohjaista renderöintiä.

Mallissa on kaikki ominaisuudet RTX 40 sarjasta, kuten ray tracing, DLSS jne, joten halvassa mallissa on potentiaalia paljonkin. Ohjain käyttää 650w suositus virtalähdettä joten ihan mahdoton virtasyöppö se ei ole tästä luokasta. Kokoonpano pysyy vielä kasassa pienelläkin virtalähteellä, ja voit suunnitella tietokonetta joka ei vaadi niin paljon tilaa ja jäähdytystä. Säästät siis lompakkoa ja ympäristöä samalla kertaa.

Nämä seikat tekevät Asus Dual RTX 4070:sta erinomaisen valinnan pelaajille ja sisällöntuottajille, jotka haluavat edullisen vaihtoehdon saadeen uusinta tekniikka. Ehdoton valinta 1440p pelaamiseen budjetilla.

Vertaa kaikki RTX mallien ominaisuudet täältä:

Ominaisuudet

 • CUDA-ytimiä: 5888
 • Kellotaajuus: OC-tila: 2550 MHz 
 • Muistia: 12GB GDDR6X
 • Muistiväylä: 192-bittinen
 • Nopeus: 21 Gbps
 • Suositeltu virtalähde: 650W 
 • Pituus: 227.2mm 

RTX 4070 graafiseen työhön

Paras näytönohjain graafiseen työhön valittiin Asus Pro Art – GeForce RTX 4070 Ti Super Oc.

ASUS ProArt RTX 4070 Ti Super OC on erinomainen valinta graafiseen työhön, erityisesti niille, jotka tarvitsevat parasta suorituskykyä, sujuvaa mutta kuitenkin hiljaista työskentely välinettä.

Muistin osalta Pro Art mallissa on riittävästi nopeinta GDDR6X-muistia 16GB verran, joka on nopea ja tehokas, tarjoten sujuvan käyttökokemuksen vaativissa sovelluksissa, kuten videon editoinnissa ja 3D-suunnittelussa. Vaikka sen muistin määrä ja muistiväylä eivät yllä RTX 4090:n tasolle, ne ovat silti riittävät useimpiin ammattikäyttöön tarkoitettuihin sovelluksiin. Nopea 256-Bittinen muistiväylä yhdistettynä runsaaseen CUDA ytimien määrään, kortti hoitaa raskaatkin tehtävät hyvin, sisältäen markkinoiden uusinta tekniikkaa.

Adobe photoshop ja lightroom käytössä muistin määrä on enemmän kuin riittävä, sujuvoittaen työskentelyä ja tehostaen tuottavuutta, samalla säästäen aikaa ja rahaa.

Erityistä Pro Art mallissa on sen hiottu suunnittelu, tuotantolinjasta lähtien. Luoville ammattilaisille tärkeää on tehokas, luotettava ja suhteellisen hiljainen työskentely tila. Pro Art tarjoaa seuraavaa teknologiaa sen tueksi: 

 1. Auto-Extreme Technology: Tämä valmistusprosessi parantaa näytönohjaimen luotettavuutta ja vähentää ympäristövaikutuksia vähentämällä energiankulutusta ja poistamalla kovat puhdistuskemikaalit.

 2. Reverse Rotation and 0dB Technology: Innovatiivinen jäähdytysjärjestelmä, jossa tuulettimet pysähtyvät alle 50°C lämpötilassa mahdollistaen hiljaisen käytön kevyissä tehtävissä ja vähemmän vaativissa ohjelmissa ei kuormituksen aikana. Yli 55°C lämpötilassa tuulettimet käynnistyvät atuomaattisesti, tasapainottaen suorituskyvyn ja melun. 

 3. Axial-tech Upgrades: Tuulettimia on suurennettu ja ne käyttävät kaksinkertaisia kuulalaakereita, joka parantaa niiden kestävyyttä ja tehoa. Suuremmat tuulettimet puhaltavat 21% enemmän ilmaa tavallisiin verrattuna, mikä parantaa jäähdytystä, vähentää melua ja nostaa suorituskykyä. Erityisen hyödyllistä ammattilaisille.

Nämä ominaisuudet tekevät ASUS ProArt RTX 4070 Ti Super OC:sta ihanteellisen valinnan ammattimaisiin graafiseen työhön tai virtuaalitodellisuuteen, yhdistäen suorituskyvyn, luotettavuuden ja kestävyyden modernilla jäähdytysteknologialla. Kellotaajuus jää jälkeen tehokkaimmasta mallista vain hieman, kellotaajuus yltää 2670Mhz saakka, mikä on mallien parhaimmistoa.

ASUS ProArt -sarjan mallit ovat tunnettuja niiden luotettavuudesta ja suunnittelusta, jotka täyttävät erityisesti ammattilaisten tarpeet. RTX 4070 Ti Super OC tarjoaa hyvän tasapainon hinta-suorituskyky -suhteessa, mikä tekee siitä houkuttelevan vaihtoehdon niille, jotka tarvitsevat tehokkaan näytönohjaimen mutta ovat tietoisia budjetistaan verrattuna kalleimpiin 4090 malleihin. Tämä malli tarjoaa erinomaista hintalaatu-suhdetta kaikista rtx 40 sarjan malleista. 

Näin ollen ASUS ProArt RTX 4070 Ti Super OC on erinomainen valinta graafisiin töihin, tarjoten vankan suorituskyvyn, ammattimaisen muotoilun ja hiljaisen työskentelyn ammattilaisille, mikä tekee siitä erinomaisen vaihtoehdon monipuolisiin luoviin projekteihin.

Vertaa kaikki RTX mallien ominaisuudet täältä:

Ominaisuudet

 • CUDA-ytimiä: 8448
 • Kellotaajuus: OC-tila: 2670 MHz 
 • Muistia: 16GB GDDR6X
 • Muistiväylä: 256-bittinen
 • Nopeus: 21 Gbps
 • Suositeltu virtalähde: 750W 
 • Pituus 300mm

Suosituimmat RTX 4070 näytönohjaimet

Nvidia Geforce -
ASUS

977,77 €

Muisti: 16GB GDDR6X
CUDA coret: 8448
Muistiväylä: 256-bit
Nopeus: 21 Gbps

OC mode: 2670 MHz (Boost Clock)
Default mode: 2340 MHz (Boost Clock)

Suositeltu virtalähde: 750 Watt

Pituus: 305 mm

Nvidia Geforce -
GIGABYTE

689,90 €

Muisti: 12GB GDDR6X
CUDA coret: 5888
Muistiväylä: 192-bit  
Nopeus: 21 Gbps

OC mode: 2505 MHz (Boost Clock)
Default mode: 1980 MHz (Boost Clock)

Suositeltu virtalähde: 700 Watt

Pituus: 261 mm

Nvidia Geforce -
MSI

711,51 €

Muisti: 12GB GDDR6X
CUDA coret: 7168
Muistiväylä: 192-bit
Nopeus: 21 Gbps

OC mode: 2520 MHz (Boost Clock)
Default mode: 1980 MHz (Boost Clock)

Suositeltu virtalähde: 650 Watt

Pituus: 242 mm

Nvidia Geforce -
ASUS

689,90 €

Muisti: 12GB GDDR6X
CUDA coret: 7168
Muistiväylä: 192-bit  
Nopeus: 21 Gbps

OC mode: 2505 MHz (Boost Clock)
Default mode: 1980 MHz (Boost Clock)

Suositeltu virtalähde: 750 Watt

Pituus: 267 mm

Nvidia Geforce
RTX 4070 sarjan tekniset tiedot

Julkaisupäivä: 13/04/2023″
(Valmistajat: Asus, Msi, Gigabyte, Inno3D, Powercolor, Sapphire, , Zotac, Pny, Gainward jne,)

Taulukosta näet mallien väliset erot.

Malli Cuda Cores Muisti Muistiväylä Muistin nopeus
RTX 4070-näytönohjain mallit
RTX 4070 Ti SUPER844816 GB GDDR6X256-bittiä21 Gbps
RTX 4070 Ti768012 GB GDDR6X192-bittiä21 Gbps
RTX 4070 SUPER716812 GB GDDR6X192-bittiä21 Gbps
RTX 4070588812 GB GDDR6X192-bittiä21 Gbps

Kenelle RTX 4070 sopii?

NVIDIA RTX 4070 -näytönohjain soveltuu erityisen hyvin seuraaville käyttäjille:

 • Vaativat pelaajat: Tarjoaa huippuluokan pelikokemuksen niille, jotka haluavat nauttia peleistään korkeilla asetuksilla Full HD(1080p)- tai QHD(2k)=-resoluutioilla, varmistaen sujuvan ruudunpäivityksen.
 • Sisällöntuottajat: Soveltuu hyvin monenlaisiin luoviin projekteihin, kuten videoeditointiin, kevyempään 3D-renderointiin ja graafiseen suunnitteluun, tehokkaan suorituskyvyn ja muistimäärän ansiosta.
 • VR- ja AR-kehittäjät: Tarjoaa riittävän suorituskyvyn virtuaali- ja lisätyn todellisuuden sovellusten sujuvaan käyttöön ja kehittämiseen.
 • Tekoäly- ja koneoppimisen kehittäjät: Kelpo vaihtoehto tekoälyprojektien ja koneoppimissovellusten kehittämiseen, vaikkakin edistyneimmät Tensor-ytimet löytyvät tehokkaammista malleista. Toimii myös hyvin Chat With RTX Nvidian kielimallin kanssa.
 • Striimaajat: Mahdollistaa korkealaatuisen striimaamisen ilman, että se vaikuttaa negatiivisesti pelin suorituskykyyn, tehden siitä hyvän valinnan aktiivisille striimaajille.

Nvidia ”Chat with RTX” tekoäly ohjelmistotuki

 • Kuten varmaan tiedätkin, Nvidia on julkaissut ”Chat with RTX” -ohjelmiston ja RTX 4070 -näytönohjain täyttää ominaisuuksiltaan tarvittavan vaatimustason.

  Voit tarkastaa tarkemmat vaatimukset yllä olevan linkin avulla.

Mitkä RTX 4070 näytönohjaimet ovat parhaita?

On huomattava, että suurin osa RTX 4070 -näytönohjaimista ovat hyvin samankaltaisia muissa ominaisuuksissa paitsi kellotaajuudessa. Kuitenkin on aina tärkeää tarkistaa erot, sillä malleissa voi olla merkittäviä eroja, erityisesti kun kyseessä ovat lisämerkinät kuten ”OC”, ”TI” ja ”SUPER”. On myös olemassa yhdistelmiä, ”OC SUPER”, ”TI SUPER,” ”TI SUPER OC”, jne. 

Vertaa taulukon avulla eri RTX 40-sarjan mallien erot. Tämä auttaa sinua hahmottamaan paremmin kunkin mallin ominaisuudet ja eroavaisuudet, jotta voit tehdä valinnan, joka vastaa parhaiten tarpeitasi ja odotuksiasi. On kuitenkin huomioitava, että kellotaajuus on jokaisen valmistajan määrittämä, mutta muut taulukossa esitetyt ominaisuudet ovat universaalisti samoja kaikkien sarjojen ja mallien välillä, jota olemme vertailleet. Lisäksi näytönohjaimen kellotaajuus overclock-tilassa on keskeinen tekijä. Korkea kellotaajuus tarkoittaa yleensä parempaa suorituskykyä, mutta se edellyttää myös tehokkaita jäähdytysratkaisuja, jotta laite ei ylikuumene.

Lisäksi on syytä kiinnittää huomiota muihin näytönohjaimen ominaisuuksiin, kuten muistin määrään, CUDA-ytimien lukumäärään, muistiväylän nopeuteen ja kellotaajuuteen. Kaikki nämä tekijät vaikuttavat yhdessä näytönohjaimen suorituskykyyn, ja niiden yhteisvaikutus määrittelee, kuinka hyvin näytönohjain suoriutuu vaativista tehtävistä ja peleistä. Vertailuun pääset myös tästä

Näin ollen paras ja tehokkain RTX 4070 -näytönohjain on sellainen, joka tarjoaa optimaalisen yhdistelmän näitä tekijöitä, samalla tukien tehokasta jäähdytystä ja riittävää virransyöttöä.

Näytönohjain yleiset ominaisuudet

CUDA-ytimet (Nvidia RTX)

 • CUDA-ytimet ovat näytönohjaimissa käytössä olevia erikoistuneita laskentayksiköitä, jotka sallivat useiden tehtävien suorittamisen rinnakkain. Nämä ytimet ovat olennaisia monimutkaisten laskutoimitusten, kuten 3D-renderoinnin ja tekoälysovellusten, tehokkaassa suorittamisessa. Näytönohjaimen sisältämien CUDA-ydinten suuri määrä viittaa kykyyn käsitellä monimutkaisia laskennallisia toimintoja, erityisesti grafiikan renderoinnissa ja tekoälyn prosesseissa. Enempi parempi

Nvidia RTX Ada Lovelace 40 series

 • Ada Lovelace -arkkitehtuuri: RTX 4070 hyödyntää NVIDIAn uusinta Ada Lovelace -arkkitehtuuria, joka tarjoaa merkittäviä parannuksia suorituskyvyssä ja energiatehokkuudessa verrattuna edellisiin sukupolviin.
 • Ray-Tracing (RT) -ydinten kolmannen sukupolven tuki: Näillä ytimillä RTX 4070 pystyy tuottamaan uskomattoman realistisia valaistus-, varjostus- ja heijastusefektejä reaaliaikaisesti, mikä parantaa pelien ja muiden visuaalisten sisältöjen upottavuutta.
 • Tensor-ydinten neljännen sukupolven tuki: Tensor-ytimet mahdollistavat kehittyneet tekoälyominaisuudet, kuten DLSS (Deep Learning Super Sampling), joka skaalaa kuvan resoluutiota tekoälyn avulla parantaen suorituskykyä säilyttäen samalla korkean kuvanlaadun.
 • DLSS 3: Uusin versio Deep Learning Super Sampling -teknologiasta, joka hyödyntää tekoälyä parantaakseen pelien suorituskykyä ja grafiikan laatua ilman, että se vaikuttaa negatiivisesti ruudunpäivitysnopeuteen.
 • GDDR6X-muisti: RTX 4070 -mallit ovat varustettu joko 12GB tai 16GB GDDR6X-muistilla, tarjoten runsaasti kaistanleveyttä ja tallennustilaa vaativiin peleihin ja sovelluksiin.
 • HDMI 2.1 ja DisplayPort 1.4a -liitännät: Tukevat korkearesoluutioisia ja korkean päivitystaajuuden näyttöjä, varmistaen, että käyttäjät voivat nauttia sujuvasta ja teräväpiirtoisesta peli- ja multimediasisällöstä.
 • PCI Express 4.0 -tuki: Tarjoaa korkean kaistanleveyden liitettävyyden, joka mahdollistaa nopeat datansiirtonopeudet näytönohjaimen ja emolevyn välillä.
 • Energiatehokkuus: Uuden arkkitehtuurin myötä RTX 4070 tarjoaa paremman suorituskyvyn wattia kohti, mikä tarkoittaa korkeampaa tehokkuutta ja pienempää lämmöntuottoa.
 • DirectX 12 Ultimate -tuki: Mahdollistaa kehittyneet grafiikkaominaisuudet, kuten säteenseurannan ja muuttuvan sävytystiheyden, parantaen pelikokemusta uusimmissa peleissä.
 

Kellotaajuus (Vaihtelee valmistajan mukaan)

 • Kellotaajuus on näytönohjaimen toiminnallisuuden kannalta keskeinen tekninen mitta, joka kuvaa, kuinka monta laskutoimitusta näytönohjain voi teoriassa suorittaa sekunnissa. Kellotaajuus ilmoitetaan yleensä megahertsinä (MHz). Mitä korkeampi kellotaajuus, sitä nopeammin näytönohjain pystyy käsittelemään tietoa, mikä puolestaan parantaa suorituskykyä erityisesti graafisesti vaativissa sovelluksissa ja peleissä.

  ”Tehdasylikellotut” mallit, tunnettuja myös OC (Overclocked) -merkinnällä, tarjoavat vakioversioita korkeamman kellotaajuuden. Tämä lisäsuorituskyky saavutetaan valmistajan toimesta säätämällä näytönohjaimen asetuksia tehtaan puolella niin, että ne toimivat vakiona korkeammalla kellotaajuudella. Tämä tehdasylitaktointi on suunniteltu siten, että se on turvallista laitteiston kestävyyden kannalta ja säilyttää takuun voimassa.

  Näytönohjainten valmistajat, kuten Asus, MSI, Gigabyte, ASRock, Phantom ja Inno3D, määrittelevät itse kunkin myytävän näytönohjainmallin kellotaajuudet. He varmistavat, että jokainen malli on varustettu asianmukaisella jäähdytysratkaisulla, joka tukee suurempaa lämmöntuotantoa, joka on seurausta korkeammasta kellotaajuudesta. Näytönohjainten hinnat, suorituskyky ja jäähdytysratkaisut voivat vaihdella merkittävästi, jopa saman mallinumeron sisällä, riippuen kellotaajuudesta ja muiden ominaisuuksien toteutuksesta.

  Kilpaillessaan markkinoilla, valmistajat käyttävät kellotaajuutta yhtenä tärkeimmistä kilpailuvalteistaan. Tämä on yksi harvoista muuttujista, joilla he voivat vaikuttaa suoraan näytönohjaimen tehoon. Vaikka monet muut suorituskykyyn vaikuttavat tekijät, kuten muistin määrä ja tyyppi, ovat usein samankaltaisia eri valmistajien samankaltaisissa malleissa, kellotaajuus tarjoaa mahdollisuuden erottua.

  On tärkeää huomioida, että korkeampi kellotaajuus vaatii tehokasta virransyöttöä ja jäähdytystä. Siksi, jos suunnittelet näytönohjaimen kellottamista itse, on välttämätöntä varmistaa, että jäähdytysratkaisut ja virransyöttö ovat riittävät. Sekä Nvidia että AMD tarjoavat markkinoille valmiiksi tehdasylitaktoidut mallit, joiden kellotaajuudet on asetettu optimaalisesti suorituskykyä ja vakautta silmällä pitäen. Näiden mallien kellotaajuudet voivat vaihdella laajasti, esimerkiksi 1300 MHz:stä aina yli 2700 MHz:iin asti (2024). Tämä mahdollistaa käyttäjille valinnanvapauden suorituskyvyn ja hinnan välillä sen mukaan, mitä heidän käyttötarpeensa vaativat.

 

Muisti

Nykyiset näytönohjaimet käyttävät muistina kahta eri muistityyppiä (2024). GDDR6 ja GDDR6X jonka eroavaisuuksia avaamma tässä:

 • GDDR6 on tehokas ja nopea muistityyppi, jota käytetään laajasti sekä Nvidia että AMD:n lippulaivamalleissa näytönohjaimissa. Tämä muistityyppi on suunniteltu erityisesti suorittamaan laajoja ja monimutkaisia tietoja tehokkaasti, mikä on välttämätöntä moderneissa sovelluksissa ja peleissä, joissa käsitellään suuria datamääriä ja korkearesoluutioisia tekstuuritiedostoja.

  GDDR6X, joka on GDDR6:n kehittyneempi versio, tarjoaa vielä nopeampaa suorituskykyä ja on samalla energiatehokkaampi. Tämä muistiversio eroaa tekniseltä toteutukseltaan GDDR6-muistista, mikä mahdollistaa paremman datan käsittelyn nopeuden ja pienemmän virrankulutuksen.

  Muistin määrä, kuten 8GB tai 16GB, on kriittinen tekijä, kun käsitellään korkearesoluutioisia tekstuurit ja suuria datamääriä. Riittävä muistikapasiteetti on erityisen tärkeää vaativissa graafisissa sovelluksissa ja peleissä, joissa suuret muistimäärät mahdollistavat sujuvamman ja nopeamman datan käsittelyn. Mitä enemmän käyttöä näytönohjaimelle on suunniteltu esimerkiksi graafisessa työssä, mallinnuksessa tai moniajo-tilanteissa, sitä enemmän muistia tarvitaan optimaalisen suorituskyvyn takaamiseksi.

  Nykyiset näytönohjaimet tarjoavat muistikapasiteettia tyypillisesti 6GB:stä aina 24GB:een asti, mikä antaa käyttäjille laajan valikoiman vaihtoehtoja eri käyttötarkoituksiin ja budjetteihin sopien. Tämä vaihtelu muistin määrässä mahdollistaa käyttäjille joustavuuden valita sopiva näytönohjain heidän tarpeidensa mukaan.

 • Vertaa muistin määrä eri mallien välillä

Muistiväylä

 • Muistiväylän leveys, kuten 128-bittinen tai 256-bittinen, kuvaa näytönohjaimen ja sen muistin välisen datan siirtonopeuden kapasiteettia. Tämä tekninen ominaisuus ilmaisee, kuinka monta bittiä tietoa näytönohjain voi siirtää muistiinsa yhden kellojakson aikana.

  Merkitsevyys: Laajempi muistiväylä parantaa tiedonsiirron nopeutta ja tehokkuutta näytönohjaimen ja sen muistin välillä. Tämä on erityisen tärkeää sovelluksissa, jotka käsittelevät suuria tietomääriä, kuten videoeditoinnissa, graafisesti intensiivisissä peleissä ja muissa datan prosessointia vaativissa tehtävissä. Kun muistiväylä on leveämpi, näytönohjain pystyy käsittelemään enemmän tietoa kerralla, mikä johtaa parempaan suorituskykyyn ja nopeampaan datan käsittelyyn.

  Nykyajan näytönohjaimissa muistiväylän leveydet vaihtelevat tyypillisesti 128-bittisestä jopa 384-bittiseen. Tämä vaihtelu mahdollistaa eri tasoiset suorituskyvyt ja hintapisteet, tarjoten kuluttajille valinnanvaraa heidän erityistarpeidensa ja käyttötarkoitustensa mukaan. Laajempi muistiväylä on tyypillisesti ominaista korkeamman suorituskyvyn tarjoaville näytönohjaimille, jotka on suunnattu vaativampiin käyttötarkoituksiin.

 • Vertaa muistiväylän nopeus mallien välillä

Tiedonsiirtonopeus

 • Tiedonsiirtonopeus, ilmoitettuna esimerkiksi 17 Gbps (gigabittiä sekunnissa) tai 18 Gbps, viittaa näytönohjaimen muistin kykyyn siirtää tietoja. Tämä nopeus määrittää, kuinka nopeasti dataa voidaan kuljettaa näytönohjaimen muistista sen muihin osiin ja takaisin.

  Merkitsevyys: Korkeampi tiedonsiirtonopeus tarkoittaa nopeampaa datan liikuttelua, mikä parantaa näytönohjaimen kykyä käsitellä tietoja tehokkaasti. Tämä on erittäin tärkeää, kun halutaan varmistaa sujuva pelikokemus ja nopea suorituskyky erilaisissa graafisesti vaativissa sovelluksissa. Nopeampi tiedonsiirtonopeus mahdollistaa muun muassa nopeamman kuvan lataamisen ja sujuvamman grafiikan, mikä on keskeistä erityisesti korkearesoluutioisissa ja intensiivisissä peliympäristöissä.

  Nykyisissä näytönohjainmalleissa tiedonsiirtonopeudet vaihtelevat tyypillisesti 16 Gbps:stä jopa 23 Gbps:iin. Tämä nopeushaitari antaa valmistajille mahdollisuuden tarjota eri suorituskykytasoisia tuotteita, jotka sopivat monenlaisiin käyttötarkoituksiin ja budjetteihin. Korkeammat tiedonsiirtonopeudet löytyvät yleensä kalliimmista ja suorituskykyisemmistä malleista, kun taas perustasoisemmat näytönohjaimet tarjoavat alemmat nopeudet.

 • Vertaa muistin tiedonsiirtonopeus eri mallien välillä
 
 

Näytönohjain vertailu

Taulukon avulla saat selkeämmän kuvan näytönohjainten ominaisuuksista itse mallien välillä. Näytönohjain vertailu antaa osviittaa keskenäisistä eroista RTX 40-sarjan eri mallien välillä. Kyseiset vertailun kohteet ovat samat kaikilla malleilla näytönohjaimen valmistajasta riippumatta. Toisaalta esimerkiksi, kellotaajuus vaihtelee valmistajan mukaan.

Malli Cuda Cores Muisti Muistiväylä Muistin nopeus
RTX 40-näytönohjain mallit
RTX 40901638424 GB GDDR6X384-bittiä21 Gbps
RTX 4080 SUPER1024016 GB GDDR6X256-bittiä23 Gbps
RTX 4080972816 GB GDDR6X256-bittiä22.4 Gbps
RTX 4070 Ti SUPER844816 GB GDDR6X256-bittiä21 Gbps
RTX 4070 Ti768012 GB GDDR6X192-bittiä21 Gbps
RTX 4070 SUPER716812 GB GDDR6X192-bittiä21 Gbps
RTX 4070588812 GB GDDR6X192-bittiä21 Gbps
RTX 4060 Ti43528 GB GDDR6128-bittiä18 Gbps
RTX 406030728 GB GDDR6128-bittiä17 Gbps