Naytonohjaimet.fi Logo

RTX 4090 näytönohjaimet

Tältä sivulta löydät Nvidia Geforce RTX 4090 näytönohjaimet. Markkinoiden lippulaivamalli, vain parasta haluavalle. Oli sitten kyse graafisesta työstä tai vaativista peleistä korkeilla resoluutioilla,  maksimaalinen suorityskyky on taattu.

Top 4 RTX 4090 näytönohjaimet

Nvidia Geforce -
ASUS

Arvosana 5.0 / 5.0

1 899,90 €

Muisti: 24GB GDDR6X
CUDA coret: 16384
Muistiväylä: 384-bit 
Nopeus: 21 Gbps

OC mode: 2550 MH (Boost Clock)
Default mode: 2520 MHz (Boost Clock)

Suositeltu virtalähde: 1000 Watt

Pituus: 348,2 mm

Nvidia Geforce -
ASUS

Arvosana 4.9 / 5.0

2 149,90 €

Muisti: 24GB GDDR6X
CUDA coret: 16384
Muistiväylä: 384-bit 
Nopeus: 21 Gbps

OC mode: 2640 MHz (Boost Clock)
Dedault mode 2610 MHz (Boost Clock)

Suositeltu virtalähde: 1000 Watt

Pituus: 357,6 mm

Nvidia Geforce -
ASUS

Arvosana 4.7 / 5.0

3 299,00 €

Muisti: 24GB GDDR6X
CUDA coret: 16384
Muistiväylä: 384-bit 
Nopeus: 21 Gbps

OC mode: 2700 MHz
Default mode: 2230 MHz

Suositeltu virtalähde: 1000 Watt

Pituus: 286.5mm 

Nvidia Geforce - GIGABYTE

Arvosana 4.5 / 5.0

2 069,90 €

Muisti: 24GB GDDR6X
CUDA coret: 16384
Muistiväylä: 384-bit 
Nopeus: 21 Gbps

OC mode: 2520 MHz
Default mode: 2230 MHz

Suositeltu virtalähde: 850 Watt

Pituus: 331 mm

Tehokkain RTX 4090 näytönohjain

Nvidia Geforce -
ASUS

Arvosana 4.7 / 5.0

3 299,00 €

 • CUDA-ytimet: 16384 Kellotaajuus:
 • OC-tila: 2700 MHz Oletustila: 2670 MHz
 • Muisti: 24GB GDDR6X
 • Muistiväylä: 384-bittinen
 • Nopeus: 21 Gbps
 • Liitännät 2 x HDMI 2.1a 3 x DisplayPort 1.4a Muut ominaisuudet Väylä: PCIe 4.0
 • Mitat: Kortti: 286,5 x 148,3 x 24,5 mm / 2.5 paikkaa Jäähdytin: 400 x 120 x 65 mm
 • Paino: 3,49 kg
 • Suositeltu virtalähde: 1000W Virtaliitännät: 1 x 16-pin (16-pin virta-adapteri mukana)
 • Sisältyvät tarvikkeet: 1 x adapterikaapeli (1 -> 4) 1 x ROG-tarranauha

ROG Matrix GeForce RTX 4090 on huippuluokan näytönohjain, joka tarjoaa erinomaista suorituskykyä ja jäähdytystehoa.

Ainutlaatuinen AIO-jäähdytysjärjestelmä ja nestemetallin käyttö mahdollistavat suuremman boost-kellotaajuuden ja optimaalisen jäähdytyksen.

Magneettiset ketjutettavat tuulettimet helpottavat asennusta ja johtokaaoksen välttämistä. 360 mm:n jäähdytin takaa yhteensopivuuden ja tehokkaan jäähdytyksen.

Tämä näytönohjain tarjoaa huippusuorituskykyä ja viileän käyttökokemuksen. Varmistathan että koneessasi on tilaa AIO jäähdyttimelle. Itse kortti on tavallista pienempi verrattuna muihin RTX 4090 näytönohjaimiin.

Näytönohjain info

Kun etsitään parasta ja nopeinta RTX 4090 -näytönohjainta, on useita tärkeitä seikkoja, joita tulee ottaa huomioon. Teimme helpoksi erottaa eri ohjainten suurimmat erot tehoissa. Voitkin käydä katsomassa vertailu taulukkoa eri RTX 40-sarjan ohjainten välillä selvittääksesi erot muihin kilpailijoihin täältä. Ensinnäkin, näytönohjaimen kellotaajuus overclock-tilassa on keskeinen tekijä. Korkea kellotaajuus tarkoittaa yleensä parempaa suorituskykyä, mutta se edellyttää myös tehokkaita jäähdytysratkaisuja, jotta laite ei ylikuumene.

Lisäksi on syytä huomioida näytönohjaimen muita ominaisuuksia, kuten muistin määrä, CUDA-ytimien lukumäärä, muistiväylän nopeus ja kellotaajuus. Nämä kaikki vaikuttavat yhdessä näytönohjaimen suorituskykyyn, ja niiden yhteisvaikutus määrittelee, kuinka hyvin näytönohjain selviytyy vaativista tehtävistä ja peleistä.

Huomionarvoista on, että suurinosa RTX 4090 näytönohjaimista ovat muiden kuin kellotaajuuden osalta hyvin samoja. Mutta ne on aina hyvä tarkistaa sillä malleissa voi olla isojakin eroja, kun puhutaan lisä liitteistä ”OC, TI, SUPER”

Täten paras ja nopein RTX 4090 -näytönohjain on sellainen, joka tarjoaa optimaalisen yhdistelmän näitä tekijöitä, tukien samalla tehokasta jäähdytystä ja riittävää virransyöttöä.

Tehokkain näytönohjain on listattu tämän sivun kärkipaikalle.

Nvidia suunnittelee näytönohjainpiirit, mutta valmiit näytönohjaimet valmistetaan yhteistyössä yritysten kuten ASUS, Inno3D, Gigabyte, MSI, Palit, PNY ja Zotac kanssa. Eri valmistajat erottuvat toisistaan seuraavilla alueilla:

Jäähdytysratkaisut

Valmistajien välillä on eroja jäähdytysratkaisuissa, jotka voivat vaihdella ilmajäähdytyksestä nestejäähdytykseen. Tehokas jäähdytys parantaa näytönohjaimen suorituskykyä, melutasoa ja kestävyyttä.

Kellotaajuudet

Valmistajat säätävät näytönohjainten kellotaajuuksia, ja tehdasylitaktoidut mallit tarjoavat parempaa suorituskykyä. Korkeammat kellotaajudet vaativat kuitenkin parempaa jäähdytystä.

Esteettisyys ja Laatu

Rakenteen laatu ja ulkonäkö, kuten RGB-valaistus, vaihtelevat valmistajittain. Tämä voi olla tärkeää PC-harrastajille.

Ohjelmisto

Valmistajat tarjoavat firmwarea ja ohjelmistoja, jotka mahdollistavat suorituskyvyn säätämisen ja seurannan. Ohjelmistojen laatu vaihtelee.

Takuu ja Tuki

Takuun pituus ja asiakastuen laatu eroavat valmistajien välillä, ja ne ovat tärkeitä harkittaessa näytönohjaimen ostoa.

Hinta

Edellä mainitut erot – jäähdytys, kellotaajuudet, laatu, ohjelmistot ja tuki – vaikuttavat näytönohjainten hintaan. Valmistajan valinta voi vaikuttaa merkittävästi käyttökokemukseen, suorituskykyyn ja nautintoa PC:n käytöstä kokonaisuudessaan.

CUDA-ytimet: 16384

 • Mikä se on? CUDA-ytimet ovat Nvidian näytönohjainten erityisiä laskentayksiköitä, jotka suorittavat rinnakkaista prosessointia. Ne ovat kuin pieniä työntekijöitä näytönohjaimen sisällä.
 • Miksi se vaikuttaa suorituskykyyn? Mitä enemmän CUDA-ytimiä, sitä enemmän laskutoimituksia näytönohjain voi suorittaa samanaikaisesti. Tämä parantaa merkittävästi suorituskykyä, erityisesti 3D-grafiikan renderoinnissa ja tekoälyn laskennassa.

Kellotaajuus: OC-tila 2700 MHz, Oletustila 2670 MHz

 • Mikä se on? Kellotaajuus kuvaa, kuinka monta laskutoimitusta näytönohjain voi suorittaa sekunnissa (megahertseissä, MHz). OC-tila tarkoittaa ”ylitaktointia”, jossa näytönohjain toimii normaalia korkeammalla kellotaajuudella.
 • Miksi se vaikuttaa suorituskykyyn? Korkeampi kellotaajuus tarkoittaa, että näytönohjain voi suorittaa enemmän laskutoimituksia tietyssä ajassa, mikä parantaa suorituskykyä erityisesti vaativissa peleissä ja sovelluksissa.

Muisti: 24GB GDDR6X

 • Mikä se on? Näytönohjaimen muisti (VRAM) tallentaa väliaikaisesti dataa, jota näytönohjain tarvitsee suorittaessaan laskentoja. GDDR6X on muistin tyyppi, joka on nopeampi ja tehokkaampi kuin sen edeltäjät.
 • Miksi se vaikuttaa suorituskykyyn? Enemmän ja nopeampi muisti mahdollistaa suurempien ja monimutkaisempien tietojen tallentamisen nopeasti. Tämä on erityisen tärkeää korkearesoluutioisten pelien ja VR-sovellusten kanssa, jotka vaativat paljon muistia.

Muistiväylä: 384-bittinen

 • Mikä se on? Muistiväylä on ”tie”, jonka kautta data liikkuu näytönohjaimen ja sen muistin välillä.
 • Miksi se vaikuttaa suorituskykyyn? Leveämpi muistiväylä (esim. 384-bittinen) mahdollistaa suuremman datan siirtämisen kerralla, mikä parantaa suorituskykyä, erityisesti suurten datamäärien käsittelyssä.

Nopeus: 21 Gbps

 • Mikä se on? Nopeus, tässä yhteydessä, viittaa siihen, kuinka nopeasti data voi liikkua muistissa.
 • Miksi se vaikuttaa suorituskykyyn? Nopeampi datan siirtonopeus (21 Gbps) tarkoittaa, että näytönohjain voi käsitellä ja päästä käsiksi tarvitsemaansa dataan nopeammin, mikä vähentää viiveitä ja parantaa pelien sujuvuutta.

Yhteenvetona, nämä tekniset ominaisuudet määrittelevät näytönohjaimen kyvyn suoriutua erilaisista tehtävistä. Paremmat ominaisuudet merkitsevät yleensä parempaa suorituskykyä, mikä on tärke

NVIDIA RTX 4090 24GB -näytönohjain soveltuu erityisen hyvin seuraaville käyttäjille:

 • Vaativat pelaajat: Niille, jotka haluavat pelikokemuksen huipun, mahdollistaa ultra-asetukset 4K- tai 8K-resoluutioilla sujuvalla ruudunpäivityksellä.
 • Sisällöntuottajat: Ihanteellinen monimutkaisiin tehtäviin kuten 3D-renderointiin, videonmuokkaukseen ja enemmän, suuren muistin ja laskentatehon ansiosta.
 • VR- ja AR: Tarjoaa tarvittavan suorituskyvyn immersiivisten virtuaali- ja lisätyn todellisuuden kokemusten luomiseen ja käyttämiseen.
 • Tekoäly- ja koneoppimisen ammattilaiset: Nopeuttaa tekoälytutkimusta ja syväoppimissovelluksia edistyneiden Tensor-ytimiensä avulla.
  Striimaajat: Tarjoaa korkealaatuisen striimauskyvyn kompromisoimatta pelin suorituskykyä.
 • Tulevaisuuden varmistaminen: Erinomainen sijoitus käyttäjille, jotka etsivät näytönohjainta, joka käsittelee tulevia pelejä ja teknologioita vuosien ajan.

GeForce RTX 4090 on Nvidian lippulaivamalli pelaajille ja sisällöntuottajille. Se perustuu Ada Lovelace -arkkitehtuuriin ja siinä on DLSS 3 -teknologia. Siinä on huikeat 16 384 CUDA-ydintä ja 24 Gt GDDR6X-muistia. Sitä on saatavana useilta grafiikkakorttivalmistajilta, mukaan lukien ASUS, Colorful, Gainward, Galax, Gigabyte, INNO3D, MSI, Palit, PNY ja Zotac. Kortti tukee erilaisia ominaisuuksia, kuten G-SYNC, DLSS ja DirectStorage.

NVIDIA RTX 4090, jossa on 24GB GDDR6X-muistia, on yksi markkinoiden edistyneimmistä näytönohjaimista, suunniteltu vastaamaan vaativimpien pelaajien ja sisällöntuottajien tarpeisiin. Tässä on yhteenveto siitä, mihin pelaajat saattavat tarvita tätä tehopakettia.

 • 4K ja 8K pelaaminen: RTX 4090:n valtava 24GB GDDR6X-muisti ja korkea CUDA-ydinten määrä tekevät siitä ihanteellisen 4K- ja jopa 8K-pelaamiseen korkealla resoluutiolla. Pelaajat, jotka haluavat kokea uusimmat AAA-luokan pelit ultrarealistisilla grafiikka-asetuksilla, huomaavat, että tämä kortti tarjoaa vertaansa vailla olevaa suorituskykyä.
 • Ray-Tracing: Edistyneiden RT-ydintensä ansiosta RTX 4090 tarjoaa uskomattoman suorituskyvyn reaaliaikaiseen ray-tracing säteenseurannanssa. Tämä mahdollistaa realistiset valaistukset, varjot ja heijastukset peleissä, parantaen upotusta virtuaalimaailmoihin.
 • VR ja sekoitettu todellisuus: RTX 4090:n korkeat suorituskykyvaatimukset tekevät siitä myös täydellisen valinnan korkean resoluution virtuaalitodellisuus (VR) ja sekoitetun todellisuuden (MR) kokemuksiin. Se pystyy helposti käsittelemään VR-pelien ja -sovellusten vaativat vaatimukset, tarjoten sujuvia ja mukaansatempaavia kokemuksia.
 • Korkean päivitystaajuuden näytöt: Pelaajille, joilla on korkean päivitystaajuuden(refresh rate) näyttöjä (144Hz, 240Hz tai jopa korkeampia), RTX 4090 varmistaa, että näytönohjain pystyy vastaamaan korkean kuvataajuuden vaatimuksiin, tarjoten sujuvaa pelikokemusta ilman näytön repeilyä tai nykimistä.
 • Sisällöntuotanto ja suoratoisto: Pelien ulkopuolella RTX 4090:n suuri 24GB muisti ja tehokkuus tekevät siitä erinomaisen valinnan sisällöntuottajille. Se nopeuttaa videon renderointia, tukee monimutkaisia 3D-mallinnustehtäviä ja mahdollistaa pelien laadukkaan suoratoiston pelin suorituskykyä heikentämättä. Myös kuvankäsittely video edidointi on erittäin sujuvaa ammattilaisille.
 • Tekoäly ja syväoppiminen: Tensor-ytimet RTX 4090:ssä mahdollistavat tekoälyä hyödyntävät sovellukset, mukaan lukien NVIDIAn DLSS (Deep Learning Super Sampling). DLSS käyttää tekoälyä skaalatakseen pienemmän resoluution kuvia reaaliajassa, parantaen kuvataajuuksia samalla kun ylläpidetään visuaalista laatua tuetuissa peleissä. 
 • Moniajo ja moninäyttöasetelmat: Pelaajat, jotka käyttävät moninäyttöasetelmia tai moniajoa raskaasti pelatessaan, hyötyvät RTX 4090:n runsaasta muistista ja kaistanleveydestä, varmistaen sujuvan suorituskyvyn useiden sovellusten ja näyttöjen välillä.

RTX 4090 on suunniteltu pelaajille, jotka vaativat parasta suorituskykyä ja haluavat varmistaa pelijärjestelmänsä tulevaisuudenkestävyyden. Se on sijoitus huippuluokan pelaamiseen tänään ja tulevaisuudessa.

Kyllä! Nvidia julkaisi alkuvuodesta ”chat with RTX” -ohjelmiston, jonka avulla kuka tahansa voi rakentaa kotiinsa ihka oman laajan kielimallinsa. RTX 4090 -näytönohjain on ominaisuuksiensa osalta enemmän kuin kelpoinen tähän tarkoitukseen.

Jotta voit rakentaa oman kielimallisi, tietokoneesi tulee sisältää vähintäänkin seuraavat vaatimukset:

 • Käyttöjärjestelmä: Windows 11
 • Nvidia GeForce RTX 30- tai 40 sarjan näytönohjain tai Ampere / Ada -sukupolven näytönohjain 8gb muistilla
 • RAM muisti: 16 gb

RTX 4090 vertailu muihin Nvidia malleihin.

Model
CUDA-ytimet
Muisti
Muistin väylä
Muistin nopeus
RTX 4060
3072
8 GB GDDR6
128-bittiä
17 Gbps
RTX 4060 Ti
4352
8 GB GDDR6
128-bittiä
18 Gbps
RTX 4070
5888
12 GB GDDR6X
192-bittiä
21 Gbps
RTX 4070 SUPER
7168
12 GB GDDR6X
192-bittiä
21 Gbps
RTX 4070 Ti
7680
12 GB GDDR6X
192-bittiä
21 Gbps
RTX 4070 Ti SUPER
8448
16 GB GDDR6X
256-bittiä
21 Gbps
RTX 4080
9728
16 GB GDDR6X
256-bittiä
22,4 Gbps
RTX 4080 SUPER
10240
16 GB GDDR6X
256-bittiä
23 Gbps
RTX 4090
16384
24 GB GDDR6X
384-bittiä
21 Gbps