Naytonohjaimet.fi Logo

RX 7800 XT

AMD Radeon RX 7800 XT on ylemmän luokan näytönohjain malleja, se tarjoaa omistajalleen suorituskyvyn peleihin sekä VR-maailmaan.

Parhaat RX 7800 XT näytönohjaimet

AMD Radeon -
Asus

Arvosana 5.0 / 5.0

551,57 €

Muisti: 16GB GDDR6
Stream ydintä: 3840
Muistiväylä: 256-bit  
Nopeus: 19,5 Gbps

OC mode: 2520 MHz 
Default mode: 2124 MHz 

Suositeltu virtalähde: 750 Watt

Pituus: 279,9 mm

AMD Radeon -
ASUS

Arvosana 5.0 / 5.0

669,90 €

Muisti: 16GB GDDR6
Stream ydintä: 3840
Muistiväylä: 256-bit  
Nopeus: 19,5 Gbps

OC mode: 2565 MHz 
Default mode: 2124 MHz 

Suositeltu virtalähde: 750 Watt

Pituus: 319,8 mm

AMD Radeon -
Powercolor

Arvosana 5.0 / 5.0

599,90 €

Muisti: 16GB GDDR6
Stream ydintä: 3840
Muistiväylä: 256-bit  
Nopeus: 19,5 Gbps

OC mode: 2565 MHz 
Default mode: 2169 MHz 

Suositeltu virtalähde: 800 Watt

Pituus: 345 mm

AMD Radeon -
ASRock

Arvosana 4.7 / 5.0

583,71 €

Muisti: 16GB GDDR6
Stream ydintä: 3840
Muistiväylä: 256-bit  
Nopeus: 19,5 Gbps

OC mode: 2475 MHz 
Default mode: 2124 MHz 

Suositeltu virtalähde: 750 Watt

Pituus: 267 mm

Näytönohjain info

AMD:n RX 7000 -sarjan grafiikkakorttien arvioinnissa keskeistä on tunnistaa, että vaikka monet ominaisuudet saattavat vaikuttaa yhteneväisiltä, merkittävimmät erot ovat kellotaajuuksissa ja jäähdytyksessä havaitut erot. Tästä syystä on olennaista vertailla näiden mallien ominaisuuksia, jotta löydät optimaalisen kortin, joka täyttää omat vaatimuksesi.

On myös tärkeää ottaa huomioon että RX 7800 XT grafiikkakortin tekniset ominaisuudet ovat samoja kellotaajuutta lukuunottamatta:

 • Muistin kapasiteetti
 • Stream-prosessorien määrä
 • Muistiväylän nopeus

Vertailusi helpottamiseksi olemme laatineet taulukon RX 7000 -sarjan korttien ominaisuuksista.

Näiden tekijöiden yhteisvaikutus määrittelee grafiikkakortin suorituskyvyn erilaisissa käyttöyhteyksissä, kuten pelaamisessa tai laskennallisten sovellusten ajamisessa. Yleensä korkeampi kellotaajuus, erityisesti ylikellotettuna, merkitsee parempaa suorituskykyä, mutta edellyttää samalla tehokkaita jäähdytysjärjestelmiä ylikuumenemisen ehkäisemiseksi. Huomio esimerkiksi että kahden tuulettimen jäähdytys on heikompi kuin kolmen tuulettimen jäähdytysratkaisu.

Jokainen valmistaja asettaa laitteilleen omat kellotaajuutensa, mutta vertailemalla RX 7000 -sarjan malleja voit saada selkeän kuvan niiden suorituskykyeroista. Tämän tiedon avulla pystyt tekemään perustellun valinnan, joka vastaa parhaiten omia tarpeitasi.

Valitessasi RX 7000 -sarjan grafiikkakorttia, etsi sellainen, joka tarjoaa vahvan yhdistelmän mainittuja avaintekijöitä. Laadukas jäähdytys ja riittävä virtalähde ovat keskeisiä elementtejä maksimaalisen suorituskyvyn takaamiseksi.

AMD:n päämääränä on kehittää näytönohjainpiirejä, jotka toimivat Radeon RX 7000 -sarjan ytimenä. Nämä piirit jalostuvat lopputuotteiksi monien kumppanien, kuten ASUS, Sapphire, Gigabyte, MSI, PowerColor, XFX ja ASRock, kanssa käytävän yhteistyön tuloksena. Jokainen kumppani tuo markkinoille ainutlaatuisia versioita, jotka erottuvat erityisesti seuraavilla alueilla:

 • Jäähdytysratkaisut: Valmistajat käyttävät jäähdytyksessä monipuolisia tekniikoita, mukaan lukien ilman- ja nesteenjäähdytystä. Nämä jäähdytysmenetelmät ovat keskeisiä tekijöitä määriteltäessä näytönohjaimen suorituskykyä, melutasoa ja pitkäikäisyyttä.

 • Kellotaajuudet: Mallien kellotaajuuksia hienosäädetään valmistajien toimesta, ja usein käytössä on ylikellotettuja versioita, jotka tarjoavat lisätehoa. Tehokas jäähdytys on välttämätöntä korkeampien kellotaajuuksien saavuttamiseksi.

 • Ulkonäkö ja rakenteellinen laatu: Näytönohjaimien designiin ja laatuun panostetaan eri tavoin, mukaan lukien muotoilu ja RGB-valaistus, jotka voivat olla tärkeitä tekijöitä esteettisesti tietokoneensa ulkonäköä arvostaville.

 • Ohjelmistot: Mukana tulevat ohjelmistot ja firmware mahdollistavat tehoasetusten säätämisen ja seuraamisen, ja näissä on valmistajakohtaisia eroja käyttöliittymässä ja toiminnoissa.

 • Takuu ja tukipalvelut: Eri valmistajien takuuehdot ja tukipalveluiden laatu eroavat toisistaan, mikä on tärkeä huomioon otettava seikka tehdessä ostopäätöstä.

 • Hinta: Näytönohjaimen hinnan määräävät sen jäähdytysratkaisut, kellotaajuudet, laatu, sisältyvät ohjelmistot sekä takuu- ja tukipalvelut. Valitsemasi valmistaja vaikuttaa kokemuskokonaisuuteen, suorituskykyyn ja tyytyväisyyteen näytönohjaimen käyttäjänä.

Kuluttajien on syytä tutkia huolellisesti eri valmistajien malleja, lukea arvosteluja ja suorituskykytestejä, jotta löytäisivät näytönohjaimen, joka vastaa parhaiten heidän vaatimuksiaan ja budjettiaan. Valmistajien väliset erot, kuten jäähdytyskyvyssä, kellotaajuuksissa, ulkonäössä ja lisätoiminnoissa, kuten RGB-valaistuksessa tai mukautetussa ohjelmistossa, ovat merkittäviä valintakriteereitä.

Tutustumalla AMD Radeon RX 7800 XT -näytönohjaimen lisätietoihin saamme kattavamman käsityksen sen teknisistä ominaisuuksista ja niiden tuomista eduista erilaisille käyttäjille:

Tekniset Tiedot Yksityiskohtaisesti

 • Stream-prosessorit: 3840 stream-prosessoria tarjoavat RX 7800 XT:lle voiman suoriutua tehokkaasta rinnakkaisprosessoinnista, parantaen pelien ja sovellusten suorituskykyä.
 • Kellotaajuus: Boost-kellotaajuus (Overclocked) jopa 2615 MHz ylikellotustilassa tuo lisätehoa haastaviin käyttötilanteisiin, kuten uusimpien pelien pyörittämiseen korkeilla grafiikka-asetuksilla.
 • Muisti: 16 GB GDDR6-muisti ja 256-bittinen muistiväylä tarjoavat laajan kaistanleveyden ja tilavuuden, varmistaen pelejen ja sovellusten sujuvan toiminnan, erityisesti suuriresoluutioisissa ympäristöissä.
 • Liitännät: Useat DisplayPort 2.1 ja HDMI 2.1 -liitännät takaavat yhteensopivuuden erilaisten näyttöjen kanssa ja mahdollistavat korkean resoluution sekä virkistystaajuuden tukemisen.

AMD RDNA 3 -laskentayksiköt

 • Kuvaus: RDNA 3 -laskentayksiköt ovat näytönohjaimen sydämessä toimivia prosessointiyksiköitä, jotka vastaavat grafiikan laskennasta. Ne tuovat merkittäviä parannuksia suorituskykyyn ja tehokkuuteen verrattuna aikaisempiin sukupolviin.
 • Edut: Käyttäjät hyötyvät lisääntyneestä suorituskyvystä pelatessaan pelejä ja käyttäessään sovelluksia, sisältäen parannetut säteenseurannan ja AI-ominaisuudet, jotka tekevät visuaalisista efekteistä entistä eläväisempiä.

Uudelleensuunniteltu Media Engine

 • Kuvaus: Media Engine on näytönohjaimen osa, joka keskittyy videoiden koodaukseen ja dekoodaukseen. Sen uudelleenmuotoiltu versio tukee AV1-koodausta, tarjoten tehokkaampaa videopakkausta.
 • Edut: Striimaajat voivat lähettää korkealaatuisempia striimejä pienemmällä datanopeudella, mikä parantaa striimauksen laatua ja vähentää verkkokuormitusta. Optimointi esimerkiksi OBS:lle mahdollistaa sujuvamman käytön ja parantuneen suorituskyvyn yleisillä striimausalustoilla.

AMD Smart -teknologiat & AMD Ohjelmisto

 • Kuvaus: AMD Smart -teknologiat, kuten Smart Access Memory, optimoivat näytönohjaimen ja prosessorin yhteistyötä parantaen suorituskykyä. AMD:n ohjelmisto, kuten Adrenalin Edition, tarjoaa käyttäjille helppokäyttöisiä työkaluja pelien säätöön, suorituskyvyn seurantaan ja ajureiden päivittämiseen.
 • Edut: Käyttäjät nauttivat peleissä parantuneesta suorituskyvystä, nopeammasta videokoodauksesta ja tehokkaammasta järjestelmän kokonaiskäytöstä, tehden RX 7800 XT:stä ihanteellisen valinnan sekä pelaamiseen että luoviin projekteihin.

AMD Radeon RX 7800 XT on suunniteltu vaativille käyttäjille, tarjoten huippuluokan grafiikkasuorituskykyä ja uusinta teknologiaa. Se soveltuu erityisesti videopelaajille 4K-resoluutiossa, sisällöntuottajille ja luoville ammattilaisille nopeuttamalla työprosesseja, VR-entusiasteille tarjoten viiveettömän kokemuksen, teknologiaentusiasteille RDNA 3 -arkkitehtuurin ylikellotusmahdollisuuksien ansiosta, tulevaisuuteen suuntautuville käyttäjille uusimpien teknologioiden, kuten säteenseurannan, ansiosta, ja useita näyttöjä käyttäville pelaajille monipuolisten näyttöyhteensopivuuksiensa vuoksi. RX 7800 XT edustaa teknologian kärkeä, tarjoten parhaan kokemuksen peleissä ja sovelluksissa monipuolisten ominaisuuksiensa ansiosta.

AMD Radeon RX 7800 XT vastaa vaativien käyttäjien odotuksiin tarjoten erinomaista grafiikkasuorituskykyä ja uusimpia teknologioita.

Videopelaajille se tarjoaa huippuluokan kuvanlaatua ja sujuvaa suorituskykyä 4K-resoluutiossa.

Sisällöntuottajille ja luoville ammattilaisille se nopeuttaa työprosesseja kuten videoeditointia ja 3D-mallinnusta. VR-entusiasteille se mahdollistaa viiveettömän ja saumattoman virtuaalikokemuksen.

Tekniikan harrastajille RDNA 3 -arkkitehtuuri tarjoaa ylikellotusmahdollisuuksia. Tulevaisuuteen suuntautuneille käyttäjille se tukee uusimpia teknologioita, kuten säteenseurantaa, varmistaen yhteensopivuuden tulevien pelien kanssa.

Useita näyttöjä käyttäville se tarjoaa laadukkaan visuaalisen kokemuksen. RX 7800 XT on ihanteellinen valinta laadukasta suorituskykyä ja tulevaisuudenkestävää teknologiaa arvostaville.

AMD RADEON RX 7000-mallien vertailu

Malli
STREAM-Core
Muisti
Muistin väylä
Muistin nopeus
RX 7900 XTX
6144
24 GB GDDR6
384-bittiä
20 Gbps
RX 7900 XT
5376
20 GB GDDR6
320-bittiä
20 Gbps
RX 7800 XT
3840
16 GB GDDR6
256-bittiä
19,5 Gbps
RX 7700 XT
3456
12 GB GDDR6
192-bittiä
18 Gbps
RX 7600 XT
2048
16 GB GDDR6
128-bittiä
18 Gbps
RX 7600
2048
8 GB GDDR6
128-bittiä
18 Gbps