Naytonohjaimet.fi Logo

RX 7600

RX 7600 näytönohjain on AMD:n edullisin malli markkinoilla RX 7000 sarjasta. Se tarjoaa hyvän hintalahtuusuhteen kevyeen pelaamiseen ja tietokoneen toimintaan.

RX 7600 näytönohjaimet

ASRock

303,13 €

 • Overclock mode: 2695 MHz / kellotaajuus
 • Default mode: 2250 MHz / kellotaajuus
 • Suositeltu virtalähde: 550 Watt
 • Pituus: 269,2 mm
PowerColor

320,39 €

 • Overclock mode: 2695 MHz / kellotaajuus
 • Default mode: 2250 MHz / kellotaajuus
 • Suositeltu virtalähde: 550 Watt
 • Pituus: 223 mm
GIGABYTE

330,11 €

 • Overclock mode: 2755 MHz / kellotaajuus
 • Default mode: 2250 MHz / kellotaajuus
 • Suositeltu virtalähde: 550 Watt
 • Pituus: 282 mm
ASRock

341,50 €

 • Overclock mode: 2725 MHz / kellotaajuus
 • Default mode: 2250 MHz / kellotaajuus
 • Suositeltu virtalähde: 600 Watt
 • Pituus:  303

RX 7600 tekniset tiedot
AMD RADEON

RX 7600 tekniset tiedot
RX 7600 / AMD Radeon
GDDR6 Muisti 8 GB
Stream-prosessori ytimet 2048 kpl
Muistiväylän leveys 128 bit
Muistin nopeus 18 Gbps
Julkaistu: 2023/Huhtikuu 2023 Vuosi

Kellotaajuus ja muut ominaisuudet vaihtelevat valmistajan mukaan.
(Asus, ASRock Gigabyte, Inno3D, Powercolor, Sapphire, MSI, Zotac, jne,)

 

RX 7600 Näytönohjaimet

Mallin esittely:

AMD Radeon RX 7600, julkaistu 24. toukokuuta 2023. Vaikka se on edullisin vaihtoehto AMD:n 7000-sarjan näytönohjaimista, se tuo silti käyttöön uusimmat teknologiset innovaatiot. Se perustuu edistykselliseen RDNA 3.0 -arkkitehtuuriin ja hyödyntää 6 nm valmistusprosessia, mikä on merkittävä parannus verrattuna edellisen sukupolven 7 nm prosessiin. Tämä mahdollistaa paremman suorituskyvyn ja energiatehokkuuden. Kortti tukee myös DirectX 12 Ultimate -teknologiaa, mukaan lukien laitteistotason säteenseuranta ja muut visuaaliset parannukset, jotka parantavat pelikokemusta. Näiden ominaisuuksien ansiosta RX 7600 on loistava valinta pelaajille, jotka etsivät edullista pääsyä viimeisimpään grafiikkateknologiaan.

Näytönohjaimien väliset tekniset eroavaisuudet tässä mallissa liittyvät muun muassa prosessorin kellotaajuuteen, jäähdytysmekanismeihin, rakenteellisiin yksityiskohtiin, käytettyyn ohjelmistoon, kortin fyysiseen kokoon sekä tuuletinten lukumäärään.

Kellotaajuus on keskeinen muuttuja, joka määrittää kortin operatiivisen nopeuden ja suorituskyvyn.

Virtalähteen suositellun koon tarkastelu antaa käsityksen kortin vaatimasta jäähdytystehosta. Kortin suorituskyky riippuu myös valmistajan määrittämästä kellotaajuudesta, jossa nopein tarjolla oleva vaihtoehto on tyypillisesti tehokkain.

AMD pyrkii luomaan tehokkaita grafiikkaprosessoripiirejä Radeon RX 7000 -sarjaa varten. Nämä piirit muunnetaan näytönohjaimiksi yhteistyössä kumppaneiden, kuten ASUS, Sapphire, ja MSI, kanssa. Tämä yhteistyö tuottaa monipuolisia malleja, joissa erottuvat jäähdytysratkaisut, kellotaajuudet, ulkomuoto ja laatu. Eri valmistajat tarjoavat ainutlaatuisia jäähdytystekniikoita, ylikellotettuja kellotaajuuksia, visuaalisesti erottuvia suunnitteluja ja RGB-valaistusta. Mukana tulevat ohjelmistot ja firmware mahdollistavat tehonsäätelyn, ja takuu- sekä tukipalveluiden laatu vaihtelee. Hintaan vaikuttavat nämä tekijät, määritellen kuluttajan kokonaiskokemuksen.

Kellotaajuus

Näytönohjaimen kellotaajuus (Mhz) on keskeinen mittari prosessointinopeudelle, joka kertoo, kuinka nopeasti laite pystyy suorittamaan laskutoimituksia. Vaikka AMD:n ja Nvidian teknologiat eroavat toisistaan ja niitä voi olla haastavaa verrata suoraan, kellotaajuus tarjoaa yleisesti hyväksytyn mittarin suorituskyvylle. Tämä on verrattavissa esimerkiksi auton hevosvoimien vertailuun, missä mittayksikkö on pysynyt samana vuosien ajan. Valmistajat twiikkaavat mallejansa ja esim ylikellotetut mallit tarjoavat kellotaajuuksissa eri tehoja. Korkeiden kellotaajuuksien tavoittelu edellyttää tehokasta jäähdytystä.

Tuulettimien määrä

Tuulettimien lukumäärä vaihtelee malleittain:

 • Kolme tuuletinta tarjoaa maksimaalisen jäähdytyksen ja ilmankierron.
 • Kaksi tuuletinta tarjoaa kohtuullisen jäähdytystehon ja mahtuu pienempään tilaan.
 • Yksi tuuletin vie vähän tilaa, mutta jäähdytyskyky on rajoitettu.

 

Jäähdytyksellä ja tuulettimien määrällä on merkittävä vaikutus näytönohjaimen suoritukseen raskaan taakan alla, meluun sekä laitteen kestoon.

Virtalähde suositus

Virtalähteen suositeltu koko vaihtelee mallien välillä sen mukaan, kuinka paljon virtaa kortti vaatii. Tämä tieto auttaa arvioimaan näytönohjaimen virrankulutusta ja jäähdytystarpeita.

Hinta

Hinta heijastaa osittain käytettyjen komponenttien laatua ja brändin arvostusta. Kalliimmat mallit sisältävät yleensä laadukkaampia osia ja ovat brändin suositumpia malleja. Hinta voi myös kertoa valmistajan tekemistä säästötoimenpiteistä, kuten halvemmista komponenteista tai yksinkertaisemmasta rakenteesta.

Näytönohjain sopii erinomaisesti pelaajille, jotka etsivät kustannustehokasta ratkaisua pelata moderneja pelejä keskitason asetuksilla. Sen RDNA 3.0 arkkitehtuuri ja 8 GB GDDR6-muisti varmistavat riittävän suorituskyvyn 1080p ja jonkin verran 1440p peliresoluutioille. Tämä kortti on myös hyvä vaihtoehto luovan sisällön tuottajille, jotka tarvitsevat kohtuuhintaisen, mutta ok tehoisein grafiikkasuorittimen editointiin ja kevyempään 3D-mallinnukseen.

AMD RADEON RX 7000-mallien vertailu

Voit vertailla näytönohjain malleja meidän vertailu sivulta täältä