Naytonohjaimet.fi Logo

RTX 4060 näytönohjaimet

RTX 4060 Nvidia näytönohjaimet tarjoavat uuden sukupolven ominaisuuksia kompaktissa muodossa. RTX 40 sarjan edullisimmat näytönohjaimet tarjoavat silti erinomaista suorituskykyä. Vertaa parhaat 

Suosituimmat RTX 4060 näytönohjaimet

RTX 4060 8GB Compact - Inno3D
319,90 €
Verkkokauppaan
RTX 4060 8GB Gaming X - MSI
384,27 €
Verkkokauppaan
RTX 4060 8GB Ti OC Gaming - Gigabyte
486,34 €
Verkkokauppaan
Previous slide
Next slide

Tehokkain RTX 4060 näytönohjain

Nvidia Geforce -
ASUS

662,92 €

  • CUDA-ytimet: 4352
    Kellotaajuus: OC-tila: 2745 MHz Oletustila: 2715 MHz
  • Muisti: 16GB GDDR6
  • Muistiväylä: 128-bittinen
  • Nopeus: 18 Gbps
  • Mitat: Pituus 311,4mm 
  • Suositeltu virtalähde: 650W

Tehokkain RTX 4060 näytönohjain markkinoilla on Nvidia Geforce RTX 4060 Asus ROG STRIX 16GB TI OC.

Korkea kellotaajuus yltää 2715 MHz saakka, se on parhaimmistoa ja harva kortti pääsee näin ylös edes raskaimmissa sarjoissakaan. Se puristaa täyden tehon irti kortista. Koska kortissa on luonnolisesti pienempi virtavaatimus kuin raskaammissa korteissa, on onnistuttu nostamaa kellotaajuus todella korkealle, kiitos myös kuuluu optimoidun jäähdytyksen mikä ROG STRIX malleissa on kehitetty huippuunsa.

Iso määrä muistia 16GB GDDR6, se on erittäin kilpailukykyinen muihinkin sarjoihin nähden. Se on tarpeeksi suuri määrä muistia pyörittämään raskaampiakin sovellutuksia joissa muisti on tarpeen.

Laatua Asukselta, ROG STRIX mallisto on kehitetty kestämään kovaa kuormaa, se näkyy komponenttien laaduissa, virransyötön vahvuudessa ja erittäin tehokkaissa tuulettimissa. Näiden kaikkien yhdistelmän ansiosta on laadittu lippulaivamallisto kautta linjastojen. ROG STRIX on pelaajille pyhäkkö.

Ei turhaa melua, tuulettimet aktivoituvat vasta kun kuorma kasvaa tarpeeksi, joten sinun ei tarvitse häiriintyä metelistä idle tilassa. Usean sukupolven tuotekehityksen myötä, ROG STRIX malliston tuulettimet antavat parasta laatuaan pitkällä kestävyydellä, tasapainoitetuilla tuulettimien laakereilla ja erittäin tarkkaan mietityllä pyörissuuntien optimoinnilla. Kestävää, hiljaista ja tehokasta käyttöä. Vahva suositus.Nopeasti viilentyvä malli takaa tasaisen suorituskyvyn.

On luonnollista että hinta on korkeampi kuin useissa malleissa, muttä tässä tapauksessa saat rahalle vastinetta. Jos haluat parhaan RTX 4060 ohjaimen, on valinta selvä.

RTX 4060 näytönohjain kuvankäsittelyyn

Nvidia Geforce -
ASUS

609,90 €

  • CUDA-ytimet: 4352
    Kellotaajuus: OC-tila: 2685  MHz
  • Muisti: 16GB GDDR6
  • Muistiväylä: 128-bittinen
  • Nopeus: 18 Gbps
  • Mitat: Pituus 300mm 
  • Suositeltu virtalähde: 650W

Näytönohjain kuvankäsittelyyn valintamme on PROART Nvidia Geforce RTX 4060 Asus ROG STRIX 16GB TI OC. ProArt mallisto on niche, missä Asus on edennyt hyvin. 

Tehokas kortti jossa kellotaajuus lipoo kärkikastia 2685Mhz taajuudella. TI OC mallisto on parhaimmistoa RTX 4060 sarjassaa, joten saat vastinetta rahoillesi tehojen puolesta. Voimme suositella tätä PROART mallia pelaamiseen myös, mutta niitä varten on oma mallisto asukselta kuten Rog Strix.

Vankka Jäähdytys: Varustettu kolmella Axial-tech-tuulettimella, varmistaa että GPU pysyy optimaalisissa lämpötiloissa raskaiden työkuormien aikana, mikä on tärkeää suorituskyvyn vakauden ylläpitämiseksi esimerkiksi 3D-renderöinnissä.

Hiljainen Toiminta: 0dBA-tila mahdollistaa kortin hiljaisen toiminnan kevyillä kuormilla, hyödyllinen häiriöttömään työympäristöön.

Ammattimainen Design: Ei RGB-valaistusta, vaan hillitty harmaa design, joka sopii yhteen muiden ProArt-laitteiden kanssa, korostaen toiminnallisuutta estetiikan sijaan. Todella hyvää ja laadukasta jälkeä ulkoisesti. Suunnittelun yksinkertaisuuden ja tehokkuuden aistii tässä mallissa. 

Pieni virrankulutus takaa parempaa toimintaikää, hiljaisempia työskentelyhetkiä ja pienemepää sähkölaskua.

Asus laatutakuulla on pitkät perinteet näytönohjainten valmistuksessa. Loistava tuki palvelu sekä laadukas komponenttien kokoonpano tehtaalta asti.

Ammattilaiselle kortin hiljaisuus ja estetiikka ovat valintoja miksi kortti on suunniteltu ilman vilkkuvia valoja. Tämän mallin ideana on taata työrauha, jotta saisimme tehdä työtämme tehokkaammin. Tehokasta työskentelyä, hyvä liitettävyys ja tehoa. Suosittelemme.

Nvidia Geforce
RTX 4060 näytönohjain tekniset tiedot

Julkaistu
RTX 4060: 6/2023
RTX 4060 Ti: 5/2023

(Valmistajat: Asus, Msi, Gigabyte, Palit, Inno3D, Powercolor, Sapphire, , Zotac, Pny, Gainward jne)

Malli Cuda Cores Muisti Muistiväylä Muistin nopeus
RTX 4060-näytönohjaimet
RTX 406030728 GB GDDR6128-bittiä17 Gbps
RTX 4060 Ti43528/16 GB GDDR6128-bittiä18 Gbps

RTX 4060 näytönohjain tehojen vertailu

Taulukko kertoo kuinka RTX 40-sarjan näytönohjainten ominaisuudet, varsinkin kellotaajuus vaikuttaa hintaan. Kellotaajuus on näytönohjaimen toiminnan kannalta keskeinen mittari, jota voidaan verrata keskenään eri valmistajien kesken.

Mallien vertailu osoittaa, että kellotaajuus vaikuttaa suoraan hintaan, tehden muiden ominaisuuksien vaikutuksen hintaan marginaalisemman. Tähän on syynsä.

Korkea kellotaajuus vaatii kalliita komponentteja valmistajalta, joita se joutuu käyttämään enemmän tehojen kasvaessa. Joudutaan myös panostamaan jäähdytykseen jotta laite pysyy viileänä.

Tehon lisäys lisää siten näytönohjaimen hintaa ja energiankulutusta. Rasituksessa kortti on kovilla, joten paremmat komponentit ja laatu takaavat sen toiminnan. Siksi luokitukseltaan korkeammat kellotaajuudet ovat yleisesti ottaen kalliimpia.

Tämän perusteella on hyvä todeta, että halvemmat näytönohjaimet ovat niitä, missä ei vaadita niin paljon jäähdytystehoa ja korkeaa suoriutumista rasituksen alla. Kokonaisuudessaan valmistuslinjalla karsitaan monesta osasta, joten hintakin on edullisempi kun kortti läpäisee pienemmällä teholla jäähdytyksen tuomat haasteet.

On siis tärkeää pohtia minkälaisen kortin haluat, sellaisen joka suorituu vähemmällä ja on hinnassa edullisempi, vai kalliimman kortin, joka on huippuunsa viritetty tehtaalta tullessaan ja kestää kovankin kuorman. Muista ottaa huomioon että parempi laatu vaikuttaa myös melutasoon, tuulettimien tasaisuuteen ja kortin ikään.

Malli (16GB) Valmistaja Kellotaajuus OC/Boost Hinta Touko/2024
RTX 4060 Ti OC ProArtAsus2685 MHz609,90 €
RTX 4060 Ti GAMING X SLIMMSI2685 MHz583,23 €
RTX 4060 Ti GamingGigabyte2595 MHz549,90 €
RTX 4060 Ti JetstreamPalit2535 MHz518,64 €

Näytönohjain info

RTX 4060 -näytönohjaimet tarjoavat uusimman sukupolven grafiikkateknologiaa kilpailukykyisellä hinnalla.

Ti ja Non Ti mallit

Keskeiset erot näiden kahden mallin välillä ovat CUDA-ydinten määrä ja muistin nopeus: 4060 mallissa on 3072 CUDA-ydintä 17 Gbps muistin nopeudella, kun taas 4060 TI mallissa ydinten määrä nousee 4352:een ja muistin nopeus 18 Gbps:ään. Nämä tekniset eritelmät osoittavat, että vaikka molemmat mallit ovat tehokkaita, TI-versio tarjoaa vielä parempaa suorituskykyä, erityisesti muistia vaativissa sovelluksissa ja peleissä. Käythän katsomassa kaikki RTX-40 mallien ominaisuudet vertailutaulukosta täältä.

Molemmat mallit (Ti ja non Ti) ovat saatavilla OC mallina (ylikellotettu).  Tällä hetkellä ”SUPER”-versioita ei ole julkaistu.

Tehokkaampi Ti -malli voi olla houkuttelevampi vaihtoehto käyttäjille, jotka etsivät lisäsuorituskykyä ja ovat valmiita investoimaan hieman enemmän. Molemmat mallit tarjoavat suorituskyvyn nykypäivän peleihin ja grafiikkasovelluksiin. Muistikapasiteeteltitaan 16GB varmistaa vaativatkin tehtävät tulevaisuudessa.

Yhteenvetona, 4060 ja Ti mallit tarjoavat erinomaisia vaihtoehtoja uusimman sukupolven grafiikkateknologian hyödyntämiseen. Olipa valintasi kumpi tahansa näistä malleista, voit odottaa suorituskykyä, joka täyttää nykyaikaiset peli- ja grafiikkastandardit useiksi vuosiksi eteenpäin.

Haluamme hieman avata mitä eroa on eri näytönohjainten valmistajilla.

Nvidian suunnittelee ja tekee valmiiksi näyönohjainpiirit, jotka ovat perustana GeForce RTX 40 -sarjan näytönohjaimille. Piirien jälkeen näytönohjaimet rakennetaan valmiiksi tuotteiksi yhteistyössä useiden eri yritysten kanssa.

Eri valmistajia ovat esimerkiksi: ASUS, Inno3D, Gigabyte, MSI, Palit, PNY, Zotac, EVGA, Colorful, Gainward ja GALAX. Jokainen näistä valmistajista tuo markkinoille omat uniikit versionsa RTX 4060 -näytönohjaimista, jotka erottuvat toisistaan hieman:

Jäähdytysratkaisut: RTX 40 -näytönohjainten jäähdytys voi vaihdella ilmajäähdytyksestä nestejäähdytykseen. Valmistajan kehittämät jäähdytysratkaisut ovat keskeisiä näytönohjaimen suorituskyvyn, melutason ja pitkäikäisyyden kannalta.

Kellotaajuudet: Valmistajat säätävät RTX 40 -näytönohjainten kellotaajuuksia, ja tehtaalla ylikellotetut OC mallit tarjoavat ylimääräistä suorituskykyä. Tehokkaampi jäähdytys on välttämätöntä korkeampien kellotaajuuksien hallintaan.

Esteettisyys ja rakenteen laatu: Valmistajien panostukset ulkoasuun ja rakenteen laatuun, mukaan lukien design ja RGB-valaistus, voivat olla tärkeitä tekijöitä PC-rakentajille ja harrastajille.

Ohjelmisto: Saatavilla olevat ohjelmistot ja firmwaret, jotka valmistajat toimittavat, mahdollistavat suorituskyvyn optimoinnin ja seurannan, tuoden mukanaan vaihtelevia käyttökokemuksia ja toiminnallisuuksia.

Takuu ja asiakastuki: Takuuehdot ja asiakastuen laatu vaihtelevat merkittävästi eri valmistajien kesken, ja ne ovat tärkeitä seikkoja harkittaessa näytönohjaimen ostoa.

Hinta: Jäähdytysratkaisujen, kellotaajuuksien, rakenteen laadun, ohjelmistojen ja asiakastuen kaltaiset tekijät vaikuttavat näytönohjaimen hintaan. Valitsemasi valmistajan tuotteet voivat merkittävästi vaikuttaa kokonaiskäyttökokemukseesi, suorituskykyyn ja tyytyväisyyteen.

  • CUDA-ytimet: RTX 40 -sarjan näytönohjaimissa CUDA-ytimet laskevat laskusuorituksia, jotka sallivat tehtävien suorittamisen rinnakkain. Niiden runsas määrä viittaa kykyyn käsitellä monimutkaisia asioita, kuten 3D-renderointia ja tekoälyn sovelluksia, tehokkaammin. Se ilmenee esimerkiksi parempana grafiikkana peleissä mitä enemmän suorituskykyä on yritimien määrällä laskettuna. Vertaa näytönohjainten tehoja eri mallien kesken taulukosta täältä.
  • Kellotaajuus kertoo näytönohjaimen laskentanopeuden. RTX 40 sarjan OC mallit nostavat kellotaajuutta, mikä kohentaa niiden suorituskykyä laskutoimituksissa. Voit siis tarkistaa onko ostamasi malli jo tehtaalta tullessaa ylikellotettu tuottamaan suorituskykyä tehokkaammin.
  • Muisti: 4060 -näytönohjaimet käyttävät GDDR6-muistia, joka on nopea ja tehokas muistityyppi. Mallien välillä on suurikin ero, sillä isompi muistikapasiteetti mentäessä 8GB -> 16GB, parantaa kykyä käsitellä laajoja ja monimutkaisia tietoja, mikä on olennaista vaativissa peleissä ja sovelluksissa. Muisti intensiiviset tehtävät voivat olla koetuksella pelkästään 8GB muistin varassa nykystandardien mukaan.
  • Muistiväylä: Se tarkoittaa näytönohjaimen ja sen muistin välisen datan siirtonopeuden mahdollistavaa muistiväylän leveyttä, esimerkiksi 128-bittinen muistiväylä joka on 4060 malleissa, vaikuttaa olennaisesti tiedonsiirron tehokkuuteen. Verrattuna 4090 lippulaivamalleihin, on niissä miltei kolminkertainen määrä muistiväylän leveyttä.
  • Tiedonsiirtonopeus: RTX 4060 -näytönohjaimen tiedonsiirtonopeus on 17 Gbps tai 18 Gbps TI mallissa. Se ilmaisee muistin tietoliikennepotentiaalin. Korkeampi nopeus tarkoittaa nopeampaa tietojen käsittelyä, mikä edistää sujuvampaa pelikokemusta ja sovellusten suorituskykyä.

Näiden ominaisuuksien yhdistelmät määrittävät eri mallien väliset näytönohjainten suorituskyvyt.

Nvidia RTX 4060 ja RTX 4060 TI -näytönohjaimet on suunniteltu monenlaisiin käyttötarkoituksiin ja erilaisille käyttäjille. Tässä on lista tyypillisistä käyttäjäryhmistä, joille nämä mallit sopivat erinomaisesti:

  1. Pelaajat:

    • Keskiluokan pelikokoonpanot, he jotka haluavat hyvän suorituskyvyn nykyaikaisissa peleissä ilman, että tarvitsee investoida kaikkein kalleimpiin huippumalleihin.
    • Ne, jotka arvostavat sujuvaa pelikokemusta 1080p ja 1440p resoluutioilla.
  2. Sisällöntuottajat ja luovat ammattilaiset:

    • Videoiden editointi, 3D-mallinnus ja graafinen suunnittelu, jotka hyötyvät nopeammasta renderoinnista ja sujuvammasta työnkulusta RTX 4060 -sarjan tehojen ansiosta jossa muistin määrä auttaa edioinnissa purkamaan kuormaa. Näytönohjaimella saavutetaan selvää työn nopeuttamista, kun se lisätään esimerkiksi pelkän prosessorin varassa olevaan kokoonpanoon. Prosessorilla pääsee pitkälle kuvankäsittelyssä, mutta tietyt alueet vaativat graafista muistua ja puskurointia jota voidaan hyödyntää näytönohjaimen kiihdytyksellä.
    •  
  3. VR-käyttäjät:

    • Ne, jotka etsivät kohtuuhintaista näytönohjainta virtuaalitodellisuuspeleille ja -sovelluksille, saavat kohtullisen suorituskyvyn, mutta pystyvät kuitenkin kokeilemaan VR maailman käyttöä.
  4. Päivitystä hakevat tietokoneharrastajat:

    • Käyttäjät, jotka päivittävät vanhempia tai vähemmän tehokkaita järjestelmiä ja haluavat hyötyä uusimman sukupolven grafiikkateknologiasta kohtuulliseen hintaan.
  5. Budjetti tiukilla.

    • PC rakentajat, jotka etsivät parasta hinta-laatusuhdetta ja haluavat rakentaa kustannustehokkaan, mutta suorituskykyisen peli- tai työkoneen.
  6. Monen näytön ja suurten resoluutioiden käyttäjät:

    • Ne, jotka tarvitsevat useita näyttöjä tai suuria resoluutioita työnsä tai harrastustensa vuoksi, ja arvostavat mallin tarjoamaa joustavuutta ja liitettävyyttä. 4060 mallilla saadaan hyvä liitettävyys ja työn laadun parantaminen edullisestikin.
  7. Pieniä tietokoneita suosivat käyttäjät:

    • RTX 4060 -sarjan energiatehokkuuden ja kompaktien mallien ansiosta nämä näytönohjaimet sopivat hyvin pienikokoisiin PC-koteloihin kuten Mini ITX mallista tietenkin riippue. Uusinta teknologiaa pieneen tilaan voi olla tarpeen tietyissä ratkaisuissa. Compact malleissa yhden tuulettimen näytönohjain on oiva valinta.